} Logo vierklank.nl
Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma zijn er klaar voor.
Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma zijn er klaar voor.
Zorg

De Cholesterol Check bij DA Van Rossum

door Henk van de Bunt

Bij DA-drogist Van Rossum in Maartensdijk (Maertensplein 20) wordt op zaterdag 16 maart, donderdag 21 maart, woensdag 27 maart, woensdag 3 april en woensdag 10 april vanaf 10.00 uur een cholesterolcheck gehouden.

Jannie van Rossum was jarenlang assistente bij een apotheekhoudend huisarts en heeft al haar drogisterijpapieren op zak: 'Iedereen heeft cholesterol nodig. Een verhoogd cholesterol is een risico voor hart en vaatziekten. Wij geven daarom de mogelijkheid je cholesterol te checken. Je ontdekt binnen enkele minuten of je cholesterolniveau in orde is. Als je cholesterol je aandacht nodig heeft, dan is het belangrijk om dat te weten. Op basis van de meting krijg je een persoonlijk leefstijladvies'.

Vervolgacties
Nathalie Schaafsma (fysiotherapeut en lifestyle expert) is bepaalde uren hierbij ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Zij kan nog andere belangrijke waarden meten en advies op maat geven. Nathalie vertelt: 'Op de dagen dat ik er ben bij DA-Van Rossum kunnen mensen hun gezondheid laten checken (vetpercentage, BMI, orgaanvet, bloeddruk, buikomvang) en er is ruimte om vragen te stellen op het gebied van leefstijlverandering en/of klachten. Uiteraard geef ik ook tips én is er een aanbieding, waarvoor mensen zich kunnen inschrijven. Ik ga namelijk speciaal voor deze actie 'Gezondheid van je hart' weer groepstrainingen geven in Maartensdijk, waarbij we werken aan de fysieke en mentale gezondheid én we gaan aan de slag om de voeding weer op track te krijgen bij de mensen. Het is een overzichtelijke traject van twee maanden. In deze (maar) twee maanden gaan de deelnemers al zien dat er verandering kan plaatsvinden door deze drie pijlers (fysiek, mentaal en voeding) aan te pakken. Normaal begeleid ik de mensen 1 op 1 maar voor deze actie maak ik dus een uitzondering.'

Gezondheidrisico
Jannie van Rossum: 'Doordat wij de mogelijkheid geven om cholesterol te testen kunnen onnodige gezondheidsrisico's mogelijk voorkomen worden. Afhankelijk van de uitslag krijgt men na de meting een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgstappen. Met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken kun je namelijk stappen maken je risico op hart- en vaatziekten te verlagen'.

Vooralsnog kan men op genoemde dagen vanaf 10.00 uur tot aan sluitingstijd gewoon binnenlopen. Jannie van Rossum: 'We moeten het maar even aanzien; loopt het storm, dan is het wellicht nodig vooraf (per mail) een afspraak te maken (info@drogisterijvanrossum.nl).

Ook wanneer Nathalie er bij mag zijn is het beter vooraf haar daarover te informeren via: nathalie@schaafsmakliniek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>