TZ zorgde voor de nodige spanning.
TZ zorgde voor de nodige spanning.

Tweemaal Zes A1 blijft landelijk spelen

Sport Sport

De A-ploeg van Tweemaal Zes speelde dit seizoen in de veldovergangsklasse. De start van de competitie was onder de maat, daardoor kwam de ploeg in degradatiezorgen. Pas in de laatste speelronde wist TZ zich te handhaven, ondanks verlies bij streekgenoot Victum.

De start was stroef, alsof de wetenschap dat handhaving op het spel stond de teams verlamde. Daarbij kwam nog dat het op het gladde veld van Houten lastig spelen was. In de loop van de eerste helft pakte Tweemaal Zes het initiatief. Met het windje in de rug liep de ploeg van invaller-coach Marcel Bos uit naar een mooie 5-2 voorsprong. In de laatste minuten van het eerste bedrijf verslapte TZ, waardoor de thuisploeg kon terugkomen tot het kleinst mogelijke verschil: 5-4.

Billenknijpen
Na de korfwisseling startte TZ sterk, de 7-4 bracht de ploeg weer in winnende positie. Maar het pakte geheel anders uit. Victum speelde met meer branie en flair, als je het korfballend niet redt dan moet je het op basis van inzet doen. Omdat TZ in deze fase een te laag schotpercentage had en teveel rebounds verloor, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de ploeg uit Houten. De A's van Tweemaal Zes kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas. De 13-10 uitslag bracht beide ploegen op gelijke hoogte in de competitiestand, nu was het wachten op de uitslag van de derde degradatiekandidaat. Na een uurtje billenknijpen kwam het goede nieuws: Merwede had verloren, waardoor zowel Victum als Tweemaal Zes ook volgend seizoen op landelijk niveau spelen.
(Henry Valk)

!