DOS sluit seizoen als kampioen waardig af

Sport

De laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor DOS niets meer op het spel maar voor tegenstander Atlantis des te meer. Zij streden nog volop voor lijfsbehoud. DOS deed haar sportieve plicht en behield zo haar ongeslagen thuisstatus van het seizoen.

Coach Steven Brink moest vooraf flink puzzelen aan de opstelling. Twee spelers hadden zich eerder afgemeld vanwege een feestje en Jeroen Groot kreeg een enkelblessure. Nadat zij zelf eerder op de dag kampioen waren geworden, speelden Sara Nap, Bas Noordermeer en Frank Dijkstra twee uur later volop mee met het eerste team. Zeker voor rust speelde DOS een hele goede partij. Met fris en wervelend spel werd Atlantis helemaal overlopen. Aan niets was te zien dat er drie nieuwe spelers meededen die ook al een wedstrijd in de benen hadden. Ook wethouder Madeleine Bakker van de gemeente De Bilt zag dit toen zij het kampioensteam met een kort bezoek vereerde. Na een snelle 4-0 start liep DOS verder uit naar een 12-2 ruststand.

De wedstrijd was halverwege al lang en breed gespeeld. De tweede helft was het aankijken toch nog meer dan waard. Toen tien minuten na rust Marjolein van Zijtveld met een knieblessure ook nog uitviel, stond er nog maar een half basisteam binnen de lijnen. Marjolein werd vervangen door oud gediende Nienke IJtsma. DOS nam tegen het einde van de wedstrijd wat gas terug en Atlantis maakte gebruik van de geboden ruimte en wist zo een aantal doelpunten te scoren. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigde bij een 21-12 eindstand. Dit resultaat betekent degradatie voor Atlantis.

DOS sloot zo een geweldig seizoen af als een waardig kampioen. Met een mooi puntentotaal van 26 uit 14 wedstrijden en slechts één verliespartij een meer dan terechte titel en promotie. Volgend seizoen kan de spelersgroep zich laten zien op het 1e klasse niveau. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen starten op zaterdag 8 augustus.