Afval en milieustraat

Human Interest

De maatregelen rondom het coronavirus hebben ook gevolgen voor het inzamelen en wegbrengen van afval in gemeente De Bilt.

Het afval wordt op de normale dagen ingezameld. Het kan zijn dat het tijdstip anders is dan u gewend bent. De medewerkers werken in ploegen. Zo is er minder kans op besmettingen. Zet uw kliko op de inzameldag om 7.30 uur op de inzamelplek.

Papier ophalen 

Op zaterdag 4 april wordt zoals gepland papier opgehaald in Bilthoven (m.u.v. West, dus ophaalgebied 1). De papierinzamelaar rijdt echter met minder wagens dan normaal. De routes zijn dan ook anders. Er wordt eerder begonnen en langer door gegaan. Het tijdstip dat de inzamelaar langskomt zal dus waarschijnlijk anders zijn dan u gewend bent. Zorg er daarom voor dat uw papier-kliko uiterlijk om 7.30 uur aan de straat staat.

Zaterdag 11 april

In verband met de veiligheid en inzetbaarheid van personeel, wordt de wijze van papierinzameling per week beoordeeld en gepland. Informatie over inzameling van papier op 11 april in Maartensdijk en Groenekan volgt.

Ophalen grof afval

Grof afval, elektrische apparaten of oud ijzer kunt u laten ophalen. Maak daarvoor tussen 9.00 en 17.00 uur een afspraak met SUEZ op (088 1023340). Geef door om welke spullen of welk materiaal het gaat. Zet dit op de afgesproken dag voor 7.30 uur aan de straat. Losse materialen graag gebonden aanbieden. Zonder afspraak mag u geen grof afval op straat zetten. Kijk op Afval wegbrengen welke materialen u zelf naar de Milieustraat moet brengen.

Milieustraat

De Milieustraat in de gemeente De Bilt heeft voor de bezoekers en medewerkers enkele maatregelen getroffen ter bescherming tegen het coronavirus.

  • De milieustraat is gesloten op zaterdagen
  • er geldt een toegangsbeleid van maximaal 10 voertuigen tegelijk op het terrein
  • er is geen kantoor, u kunt telefonisch terecht bij het klantcontactcentrum van de gemeente: 030 - 228 94 11 (ma t/m vr, 8.30-12.30).

Noodzaak

Probeer uw bezoek aan de milieustraat uit te stellen. Ga alleen als het noodzakelijk is en houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Kijk voor openingstijden, afvalsoorten en voorwaarden op de pagina Afval wegbrengen op de website van de gemeente.