De bevrijdende 2-3 van Tim Bösker.

SVM wint streekderby van Viod

Met het midweekse gelijkspel tegen de nummer twee VVIJ nog in de benen, was het voor de Maartensdijkers alweer tijd voor de streekderby tegen Viod. Ondanks het warme weer en het erg droge veld, dat op sommige plaatsen meer op een bloementuin leek dan een voetbalveld, schoot SVM zoals gewoonlijk weer uit de startblokken.

Na twaalf minuten is het alweer raak voor SVM. Een lange bal vanaf eigen helft van verdediger Stijn Orsel wordt door Roy Wijman in één keer breed gelegd op Mike de Kok, die voor leeg doel de 0-1 tegen de touwen schiet. Slechts vijf minuten later brengt Viod de stand alweer in evenwicht. In de 37e minuut komen beiden teams met tien man te staan; nadat de scheidsrechter fluit voor een overtreding in het voordeel van Viod ontstaat er een opstootje met het hardere duw- en trekwerk. Hierdoor worden zowel de nummer 6 van Viod, als de nummer 6 van SVM (Leroy Engel) er afgestuurd en kunnen zij de kleedkamer gaan opzoeken. Net voordat beide teams ze gezelschap willen gaan houden in die kleedkamers, is het Tom Jansen, die een corner van Roy Wijman in één keer fantastisch op de volley neemt en de keeper van Viod aan de grond genageld achterlaat: 1-2

Viod komt de tweede helft beter uit de kleedkamer en in de 55e minuut is het alweer 2-2. Hierna is het SVM dat zich weer terug vecht in de wedstrijd en steeds meer kansen begint te creëren, de ene nog groter dan de andere. Het duurt echter tot de 70e minuut voordat SVM een van deze kansen weet om te zetten in een doelpunt. Na een scherpe vrije trap van Björn Engel is het invaller Tim Bösker die de rebound van een kopbal van Jansen binnen glijdt: 2-3. In de 82 minuut lijkt Jansen zijn tweede van de middag te maken, maar Viod krijgt hulp van de grensrechter, die buitenspel geconstateerd heeft. Hierdoor blijft de stand van 2-3 op het scorebord staan als eindstand.        (Coen de Valk)