Eén van de vele kansen voor SVM in de tweede helft.

Streekderby in de zon

Bij de tweede thuiswedstrijd na de coronabeperkingen was het opvallend rustig op de tribune. Het publiek zocht echter zijn plekje in de stralende zon, en zag een sterk gewijzigd SVM het veld betreden. Geplaagd door blessures was Marco Willemse genoodzaakt zijn backs te vervangen door Roy Wijman en Jelle van der Tol.

Dit betekende echter niet dat in de streekderby tegen VIOD er niet voor de winst wordt gevoetbald; na 23 minuten valt de 1-0 na een bal die via de onderkant van de lat en Tycho Brandon voor Tom Jansen zijn voet belandt. Even werd gedacht aan buitenspel, maar de scheidsrechter stond goed opgesteld en neemt het vlagsignaal van de grensrechter niet over.

VIOD is niet van plan zich te laten overlopen, en heeft in het eerste half uur al 3 gele kaarten te pakken. In de 31e minuut krijgt het ook nog een strafschop tegen, deze wordt door Tom Jansen maar net onder de keeper doorgeschoven, maar de 2-0 staat op het bord. Als kort voor rust Tycho Brandon Mike de Kok wegstuurt wordt de ruststand van 3-0 bereikt door een mooi geplaatst schot in de linkeronderhoek.

De tweede helft begint VIOD met meer balbezit, maar is de grootste kans voor SVM, als Jordi op de goed uitgekomen keeper stuit. De 4-0 kan echter niet uitblijven, en Tom pakt zijn hattrick in de 66e minuut. Na zijn publiekswissel door Sam Beckers laat SVM het na de score uit te breiden, en is het Max Koetze die na 87 minuten gewoon nog scherp is en een goed schot uit de linkeronderhoek tikt. Een dik verdiende winst voor SVM, dat heeft laten zien met een gewijzigd team ook gewoon de punten te blijven pakken.         (Ronald de Valk)