Tweemaal vier spelers - van beide verenigingen - kwijten zich van hun taak. (foto Nanne de Vries)

SVM wint streekderby

Algemeen

Voor de streekderby SVM - Viod zijn veel bekende gezichten uit Tienhoven en Westbroek naar Maartensdijk gekomen om (vooral) Viod aan te moedigen. SVM kwam als een sprinter uit de startblokken, binnen 5 min. was het 1-0 door Jordi van de Lee na een goede voorzet van Mike de Kok.

Vanaf de 31 minuut - na een schot op de lat - gaat ook Viod zich met de wedstrijd bemoeien. Viod krijgt hierna drie goede kansen en SVM deinst terug. Maar eigenlijk 'als de één de kansen mist gaat de ander ze maken'; in de 35ste minuut verhoogt Mike de Kok de score. (2-0). Direct hierop volgt een fantastische redding van Max Koetze; ook vandaag was de doelman in goede doen. In de 40e min. krijgt Coen Swart een gele kaart en maakt Jordy van de Lee nog de 3-0 vanuit een van richting veranderde vrije trap.

In dezelfde formatie komt SVM de 2e helft het veld op. Viod maakt direct de 3-1 bij aanvang van de tweede helft. In de 53e min. maakt Mike de Kok de 4-1 na ook weer een assist van Jordy. SVM krijgt vervolgens een strafschop die onberispelijk ingeschoten wordt door Mike de Kok, maar moet overgenomen worden wegens te vroeg inlopen van de gastheren. De herkansing wordt door de doelman van de bezoekers gestopt. In de 79e min. maakt Mike de Kok de 5-1 nog.

SVM 1 gaat a.s. zaterdag om 14.30 uur uit naar Faja Lobi in Utrecht.