De afgekeurde 1-1 van Mike de Kok.

Veel afgekeurde doelpunten in SVM duel

Na de overwinning op zaterdag 7 mei uit bij Vechtzoom, trad SVM vol goede moed op dinsdagavond 10 mei aan tegen de nummer twee van de competitie. De goede moed, gecombineerd met goed spel van zowel SVM als tegenstander VVIJ, zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd. Zo gaf scheidsrechter Frits de Groot aan na afloop: ‘Ik heb van beide ploegen enorm genoten!’

‘SVM en uit de startblokken schieten’; het begint een gewoonte te worden voor de ploeg uit Maartensdijk. Ook tegen VVIJ was het weer zover, na slechts twee minuten lanceert Tycho Brandon zichzelf en gaat neer in het zestien metergebied. Scheidsrechter De Groot vindt het echter te licht voor een strafschop. In de 15e minuut is het aan de andere kant wel raak. De spits van VVIJ krijgt alle ruimte om - vanaf net buiten het strafschopgebied - te schieten en verschalkt doelman Thijs Bosman. Acht minuten later lijkt Mike de Kok de stand alweer in evenwicht te brengen, maar aangever Roy Wijman blijkt buitenspel gestaan te hebben. Slechts één minuut later is het aan de andere kant de 0-2 voor VVIJ die (ook) afgekeurd wordt voor buitenspel.

De tweede helft start SVM zwak en krijgt VVIJ meer de overhand. Wanneer SVM zich eenmaal herstelt, is het ook bijna meteen raak. Op aangeven van Brandon, maakt De Kok in de 62e minuut de 1-1. De laatste twintig minuten is het vooral VVIJ dat aandringt, om hun hoop op het kampioenschap in leven te houden. In de 82e minuut lijkt het dan toch de kant van VVIJ op te vallen. Een steekbal rolt langs alles en iedereen heen en gaat na een klutssituatie met keeper Bosman in het doel van SVM. Grensrechter, aan de zijde van SVM, Jan Cloo heeft echter hands van de VVIJ spits geconstateerd en na overleg met de scheidsrechter wordt ook deze goal afgekeurd. In de absolute slotfase van het duel ziet het er dan toch naar uit dat SVM aan het langste eind gaat trekken. Na een combinatie tussen De Kok en Diederik Hafkemeijer, is het Brandon die de bal echter recht op de keeper afschiet. Hierdoor blijft de 1-1 als eindstand op het scorebord staan.         (Coen de Valk)