Logo vierklank.nl
Homayun Sharifi is positief gestemd; ‘Ik hoop dat ik dit werk zo lang mogelijk mag blijven doen in een gezonde en fijne werkomgeving’.
Homayun Sharifi is positief gestemd; ‘Ik hoop dat ik dit werk zo lang mogelijk mag blijven doen in een gezonde en fijne werkomgeving’. (Foto: )

Van vluchteling naar succesvol ondernemer

Ondernemen in coronatijd

door Dirk Steenaart

Het gaat goed met de ICT ondernemer Homayun Sharifi uit Westbroek. Hij heeft veel werk te doen, ook omdat mensen nu juist thuiszitten. De ondernemer is zes maanden geleden voor het eerst vader geworden; daar is hij ook erg druk mee. De van origine Afghaanse vluchteling heeft zijn plek gevonden in Nederland.

Als jongen kwam hij uit Afghanistan naar Duitsland. Daar heeft hij ook zijn middelbare school afgemaakt. Toen hij achttien was hebben zijn ouders hem bij het Rode Kruis als vermist opgegeven. Hij kreeg een brief van het Rode Kruis, dat zijn ouders niet wisten waar Homayun zich bevond. ‘Ik wist dat mijn ouders uit Afghanistan waren vertrokken, maar ik wist niet dat ze dus in Nederland waren’. In 2000 is Homayun naar Nederland gekomen en heeft hij, zes maanden lang, een cursus Nederlands gevolgd. Inmiddels is hij dertiger en woont hij al geruime tijd in Nederland.

Hulp ook op afstand

Homayun vermaakt zich goed in deze tijd, hij is vaak thuis om voor zijn zoontje te zorgen maar, hij is ook druk bezig met zijn eigen bedrijf Computerhulp Midden Nederland. Hij vraagt altijd. als mensen bellen hoe de thuissituatie (of er mensen ziek zijn of klachten hebben) is. Hij heeft ook een speciaal programma, waarmee hij, met goedkeuring van de klant, ‘op afstand’ in de computer mag komen van de desbetreffende klant. Als het probleem niet ‘op afstand’ opgelost kan worden maakt hij een afspraak en rijdt hij naar zijn klus toe. Hij is niet bang om het coronavirus op te lopen. Hij treft altijd de voorzorgsmaatregelen zoals de anderhalve meter afstand. Hij heeft te maken met mensen van verschillende leeftijden. Jong, oud, hij komt overal. Bij oudere mensen is het bekend dat ze sneller geïnfecteerd kunnen raken met het coronavirus, dan nog is hij niet bang om het coronavirus op te lopen omdat hij merkt dat mensen zich keurig aan de richtlijnen houden.

Probleem oplossen

Als er problemen zijn met bijvoorbeeld de mail of computer virussen dan doet hij dat bij mensen thuis. Een herinstallatie kan Homayun hij echter niet ter plekke doen. Hij heeft een kleine werkplaats waar hij dan de computer maakt. Het werken gaat hem tijdens de coronatijd goed af.

Specialiteit

Homayun merkt dat mensen het fijn vinden wanneer hij langskomt. Omdat hij alleen werkt kan hij altijd zelf antwoorden, je krijgt dus ook altijd sneller de oplossing dan bij een groot bedrijf; je krijgt geen helpdesk aan de lijn maar alleen Homayun. Hij vindt het ook heel belangrijk om vertrouwen te krijgen van mensen, blijft vaak een kopje koffie drinken en luistert graag naar de verhalen van de klant.

Meer berichten