Eén van de 28 treffers in de maak.

DOS wint ook van AVO

Sport

Na de ruime overwinning van vorige week, speelde DOS nu thuis in De Vierstee tegen het één plaats lager geklasseerde AVO uit Assen. Wat op papier een spannend duel tussen de nummers drie en vier was, bleek in de praktijk geheel anders uit te pakken.

DOS schoot uit de startblokken en binnen tien minuten stond de thuisclub al met 7- 1 voor. De coach van AVO had al een time out genomen en probeerde nog te redden wat er te redden viel. Het jonge AVO achttal was volstrekt niet opgewassen tegen DOS. DOS speelde met een geweldige drive in een hoog tempo en creëerde veel kansen, maar gaf ook verdedigend niets cadeau. Via 9-2 denderde DOS door naar een 17-5 stand bij rust.

Na rust zakte de wedstrijd een beetje in. AVO geloofde het wel en gooide de handdoek in de ring. Bij DOS werd ook de concentratie iets minder en lukte het niet om het zeer hoge niveau van voor rust nog een helft vol te houden. Coach Maarten van Brenk wisselde nog enkele spelers, die ook nog tot scoren kwamen. Hij was vooral tevreden over de verdedigende aanpak van zijn team. Door veel druk te geven werd AVO tot foute keuzes gedwongen. DOS sloot deze wedstrijd af met een 28-11 overwinning, waardoor het team de derde plek op de ranglijst behoudt. Komende zaterdag speelt DOS om 20.30 uur in Kampen tegen Wit Blauw.