Bas de Jong, weer terug na een wedstrijdschorsing, scoorde 4 doelpunten.

DOS wint ruim

Algemeen

Vorige week waren de spelers van het Westbroekse DOS  teleurgesteld over hun prestatie. Zij wilden zich graag zo snel mogelijk revancheren in de volgende wedstrijd. Met maar liefst 34 doelpunten trok de ploeg dit weekend dik aan het langste eind.

De wedstrijd tegen ASVD uit Dronten kwam een beetje moeizaam op gang. DOS wilde graag, maar had pech in de afronding. Na tien minuten stond er een 4-4 stand op het scorebord. Hierna werd het éénrichtingsverkeer en wist ASVD nog maar tweemaal te scoren tot aan de rust. DOS creëerde veel kansen met een beweeglijk aanvalsspel. Halverwege was de wedstrijd bij de stand van 16-6 al beslist.

DOS ging na de thee op volle toeren door. De gretigheid straalde van de ploeg af, zodat er na rust zelfs nog meer doelpunten dan voor de pauze werden gescoord. In de slotfase maakte ook Amber de Wilde haar debuut in het team.

De tien doelpunten-voorsprong halverwege werd uiteindelijk verdubbeld tot een verschil van twintig. Met de 34-14 overwinning werd het seizoenrecord aangescherpt. Coach Maarten van Brenk was dan ook dik tevreden met het signaal dat zijn ploeg afgaf: 'We hebben heel veel schotkansen gecreëerd en 32 velddoelpunten gescoord. Dat is erg hoog, terwijl wij verdedigend weinig weggaven'. DOS verstevigt hiermee haar derde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt DOS wederom thuis in De Vierstee. De wedstrijd tegen AVO begint om 20.40 uur