Logo vierklank.nl
Dat wil ik 'effe' kwijt ….
Dat wil ik 'effe' kwijt ….
Dat wil ik effe kwijt.....

Dat wil ik 'effe' kwijt ….

Over de voetgangersroute langs de Rembrandtlaan

Langs de Rembrandtlaan, tussen de Jan Steenlaan en de Rubenslaan in Bilthoven loopt aan weerskanten een plm. 90 cm smal voetpad van en naar het station Bilthoven. Het is de looproute van woonwijk de Leyen naar de loopbrug van het station. Inwoners, waaronder bewoners van de nabij gelegen bejaardencentra en medewerkers van de diverse bedrijven uit die omgeving maken gebruik van dit voetpad.

Echter het voetpad is aan één kant niet bruikbaar door het overhangende groen, de verzakte tegels en de geparkeerde auto's. De jarenlange bouw heeft ook nu aan de andere kant bijna permanent veel obstakels aan de weg op het trottoir gezet. Er kan alleen maar uitgeweken worden naar de rijbaan. Het is geen fatsoenlijke en veilige voetgangersroute, geen ruimte voor kinderwagens, rollators en de looproute is niet op orde.
De gemeente heeft al vanaf 2017 diverse meldingen over de obstakels ontvangen. De reactie n.a.v. de oproep van de gemeente en het idee vanuit de gemeenteraad, om gevaarlijke situaties openbare ruimte te melden, wordt niet opgepakt. Tot het moment dat er eindelijk werk gemaakt wordt van het herstel van deze route zullen voetgangers moeten blijven uitwijken naar de rijbaan hetgeen ze al ruim 3 jaar doen.

Johan L'Honoré Naber, Bilthoven

Meer berichten