De spelers van Nova 1 lopen op met de Kangoeroes.

Dindoa maatje te groot voor Nova

Deze week stonden er zware wedstrijden op het programma voor de Nova-selectie. Nadat het team in de ochtend had geholpen bij de training voor de Kangoeroes kon het 'korfbalgeweld' losbarsten.

Op papier is Dindoa één van de grootste titelkandidaten. Nova zal juist alle zeilen moeten bijzetten om te handhaven in de eerste klasse. Dit werd tijdens de wedstrijd ook duidelijk; na een beginstand van 1-1 liep Dindoa gestaag uit naar een 1-10 voorsprong voordat Nova weer tot scoren kwam. De rust stand was 5-17.

Tijdens de rust werd benadrukt dat de spelers als team moesten blijven spelen en de kansen die zij kregen meer moesten benutten. De wedstrijd was natuurlijk lang en breed gespeeld dus de tweede helft begon Nova weer 'opnieuw' aan de wedstrijd. Met drie goals voor Nova en eentje van Dindoa, begon Nova sterk. Na een time out aan de kant van Dindoa brak er een helft aan die, als je de eerste niet meerekende, spannend was. Nova kon opeens scoren. Uiteindelijk verliest Nova met ruime cijfers van een goeie tegenstander, eindstand 14-30.

Volgende week reist de Nova af naar Nijmegen waar het om 15.50 uur Noviomagum treft, dat één plekje boven Nova staat.      (Mex de Vree)