Logo vierklank.nl
De winnaars van de ochtendwedstrijd: Simon, Thomas, Joseph en Tieme.
De winnaars van de ochtendwedstrijd: Simon, Thomas, Joseph en Tieme.
Jeugd

Twee winnaars Minecraft XL Bouwwedstrijd

Op zaterdag 2 november vond in Bibliotheek Idea Bilthoven weer een grootse Minecraft XL Bouwwedstrijd plaats voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. De wedstrijd was met 72 deelnemende meisjes en jongens drukbezocht.

In teams van vijf gingen de kinderen werken aan de tot dan toe geheim gehouden opdracht: bouw een school in Romeinse stijl met een modern interieur. De bovenverdieping van de bibliotheek was omgetoverd tot een Minecraft walhalla. Er stonden 40 laptops klaar die waren aangesloten op een speciale Minecraft server. Nadat de groepjes eerst een schets op papier hadden gemaakt, hadden ze twee uur de tijd om in Minecraft hun droomontwerp te realiseren.

Het was fantastisch om te zien hoe goed in alle groepjes werd samengewerkt, ook door kinderen die elkaar vooraf niet kenden. Alle ontwerpen waren prachtig en de jury had het dan ook ontzettend moeilijk om de winnaars te kiezen. Maar uiteindelijk sprong er zowel in de ochtend als in de middag één groepje net iets bovenuit. Deze winnaars gingen naar huis met de hoofdprijs: een prachtige Lego-Minecraft bokaal.      (Wing Yie CHUNG)

Meer berichten