Logo vierklank.nl
Het Groot Harmonieorkest en Iris Verhoek.
Het Groot Harmonieorkest en Iris Verhoek.

KBH pakt groots uit met Promsconcert

Vrijdagavond speelde de KBH voor een uitverkochte grote zaal in het HF Witte Centrum een muzikaal programma met als ondertitel 'I've got the music in me'. Het Groot Harmonieorkest (GHO), de Melody Percussiegroep (MPG), het Klein Harmonieorkest (KHO) en de Opleidings Melody Percussiegroep (OMPG) traden afzonderlijk, maar ook gezamenlijk op.

De MPG o.l.v. Marcel Heijnen, bracht met A Ticket to The Beatles op knappe wijze enkele bekende Beatles songs ten gehore. De MPG speelde daarna nog enkele nummers, waarbij Iris Verhoek op indrukwekkende wijze de zangpartij ten gehore bracht. Iris won in 2017, als 17 jarige, The Voice Kids prijs en liet horen en zien dat zij een groot muzikaal talent is.  Als afsluiting speelden het GHO, weer begeleid door Iris Verhoek, een mooie afsluiting met het bekende All by myself'.

Vincent van den Bijlaard nodigde in zijn directie het publiek meermalen uit tot meeklappen en zelfs meezingen met bekende composities. Mede hierdoor was de stemming in de zaal uitbundig en enthousiast. Na het laatste nummer riep het publiek luid om 'we want more'. Na twee toegiften stroomde het publiek de zaal uit en bleef met de harmonieleden nog lang napraten over deze onvergetelijke avond. Volgend jaar viert de KBH haar 120 jarig bestaan met meerdere optredens waar Iris Verhoek weer van de partij zal zijn.  (Frans Poot)

Meer berichten