Logo vierklank.nl
GEZOCHT: kamer met aandacht voor twee meisjes uit De Bilt
GEZOCHT: kamer met aandacht voor twee meisjes uit De Bilt

GEZOCHT: kamer met aandacht voor twee meisjes uit De Bilt

Kamers met Aandacht koppelt jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg aan mensen die een kamer aan hen willen verhuren. Het project is gestart omdat veel uitstromende jongeren in de problemen komen. Ze kunnen nog niet volledig zelfstandig wonen, door te weinig geld, maar vooral door het ontbreken van een vangnet. Ze missen familie, vrienden of buren die hen kunnen helpen bij, vaak heel simpele, dingen. Daardoor struikelen ze, terwijl ze met een klein beetje hulp wél zelfstandig overeind blijven.

Rol verhuurder
Bij Kamers met Aandacht zorgen jongeren voor zichzelf. Ze betalen zelf de huur en krijgen ondersteuning van hun vaste begeleider. Als verhuurder van een Kamer met Aandacht ben je dus geen hulpverlener. Je betrokkenheid gaat meer om kleine dingen, zoals vragen over een recept, het uitlenen van een oplader of hulp bij een belastingaangifte. Maar als je meer contact wilt, mag dat natuurlijk ook.

Geschikte kamers
Iedere kamer kan een kamer met aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een alleenstaande moeder of ouderen thuis, boven een winkel of een gastenverblijf in de tuin. Kamers met Aandacht besteedt veel aandacht aan de matching tussen verhuurders en jongeren. Jongeren hebben verschillende behoeftes en verhuurders verschillende mogelijkheden. Door daar goed naar te kijken bij het koppelen, heeft het de grootste kans van slagen.

De jongeren
Momenteel zijn we op zoek naar een veilige woonplek voor twee slimme jongedames van 18 en 19 jaar. Ze kunnen allebei niet meer thuis wonen door de problemen die hun ouders hebben.

Kunt u iets voor 1 van hen betekenen of wilt u meer informatie over het project? Neem dan contact op met Bianca van der Neut via 06-11134685 of kijk op www.kamersmetaandacht.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>