Logo vierklank.nl
Onder toeziend oog van Leen Verbeek ondertekende Pieter van Maaren op 3 juli 2012 de aanstellingsdocumenten voor het burgemeesterschap van Urk
Onder toeziend oog van Leen Verbeek ondertekende Pieter van Maaren op 3 juli 2012 de aanstellingsdocumenten voor het burgemeesterschap van Urk

Pieter van Maaren voorgedragen als burgemeester van Zaltbommel

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Zaltbommel draagt burgemeester Pieter van Maaren van Urk voor als burgemeester van deze Gelderse stad. Voordat Van Maaren op 3 juli 2012 in Urk als burgemeester werd geïnstalleerd was hij voorzitter van de CDA-fractie in de gemeente De Bilt.

Pieter van Maaren werd geselecteerd uit dertig kandidaten en volgt in Zaltbommel waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel op. Van Maaren is geboren en getogen in Heukelum en keert nu terug naar zijn geboortestreek. Zijn vrouw komt uit het nabijgelegen Gameren. Heukelum ligt op de grens van de Betuwe en de Vijfheerenlanden. De plaats heeft stadsrechten en behoort tot de gemeente Lingewaal. Zijn vader was er 24 jaar lang wethouder.

Van Maaren werd op 3 juli 2012 tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Urk. De ambtseed werd afgenomen door Leen Verbeek, toen Commissaris van de Koningin, nu van de Koning, van Flevoland. De vertrouwenscommissie van Zaltbommel deed de voordracht voor Pieter van Maaren op basis van een profielschets, die de gemeenteraad in maart vaststelde. De belangrijkste basiseigenschappen, die daarin werden opgenomen waren verbindend, integer, onafhankelijk en stressbestendig.

De verwachting is dat Van Maaren op 19 september wordt beëdigd als burgemeester van Zaltbommel.

GG

Meer berichten