Logo vierklank.nl
De coördinatoren Coen de Moor en Frank Dujardin genieten van de themamarkten.
De coördinatoren Coen de Moor en Frank Dujardin genieten van de themamarkten.

Zomer themamarkt bij Emmaus

door Guus Geebel

Kringloopwinkel Emmaus Bilthoven organiseert op zaterdag 13 juli van 13.00 tot 16.00 uur opnieuw een  themamarkt. Dit keer is er speciaal aandacht voor meubelen, verlichting, audio-apparatuur, cd's en gereedschap. Van de opbrengst gaat een deel naar projecten van de Dorpskerk in De Bilt. 

De coördinatoren Coen de Moor en Frank Dujardin vertellen wat bezoekers kunnen verwachten. 'Er is speciaal voor deze dag al een en ander verzameld. We hebben vintage meubelen en verlichting.' Coen en Frank constateren dat vooral de jaren vijftig en zestig nu erg gewild zijn bij jonge mensen. De jongste generatie gaat vaak op zoek naar wat meer romantische spullen die tegen het antieke aanzitten. 'Ontwerpen van Cees Braakman van Pastoe en Bruynzeel doen het heel goed. We hebben hier een Pastoe kast en een strakke Artimede Tiziolamp uit de jaren zeventig. Er komt nu voor het eerst stand met gereedschap.'

Succes
Hoewel de ontwikkelingen op het gebied van audio-apparatuur heel snel gaan, merken Coen en Frank dat er veel vraag is naar vintage audio. 'Grote muziekboxen en oude apparatuur doen het heel goed. We hebben hier een setje Warfield speakers uit de jaren zeventig. Het cassettebandje is ook weer helemaal terug. Analoge camera's worden ook weer goed verkocht. Het is grappig dat de jeugd teruggrijpt op dingen die ze eigenlijk niet kennen. Vergeleken met de grote markten die we voorheen twee keer per jaar organiseerden, zijn de themamarkten veel overzichtelijker. Die grote markten waren voor onszelf vaak ook te groot. De themadagen blijken een succes en de organisatoren verwachten weer een gezellige marktdag.

Meer berichten