Logo vierklank.nl
Vooral met Het Lichtruim als decor maken de achtergelaten panden een desolate indruk.
Vooral met Het Lichtruim als decor maken de achtergelaten panden een desolate indruk.

Meedenken over wijken en winkelgebieden

door Henk van de Bunt

PvdA De Bilt organiseert op 10 juli een discussieavond over winkelleegstand en het verdwijnen van voorzieningen in de wijken. Brievenbussen en pinautomaten verdwijnen uit de wijken, de bus stopt op steeds minder plaatsen en zwaar bevochten OV-oplaadpunten worden door commerciële bedrijven met één pennenstreek geschrapt.

Gemeenteraadslid Krischan Hagedoorn: 'Er zijn goede voorbeelden in andere gemeenten waar ondernemers of actieve bewoners de wijk levendig houden en voorzieningen in stand houden. We willen inspiratie opdoen'. De gemeenteraadsfractie organiseert op woensdag 10 juli een discussieavond over wijkvoorzieningen en een goed winkelaanbod. Op deze avond, die vanaf 20.00 uur plaats vindt de vijverzaal van WVT aan de Talinglaan 10 in Bilthoven, wil men met de wijkbewoners en een aantal deskundigen in gesprek; niet alleen over de problematiek, maar juist ook over oplossingen en succesvolle ideeën.

Sprekers
Er is een drietal sprekers uitgenodigd: Annet van Otterloo, initiatiefnemer van de wijkcoöperatie Afrikaanderwijk Rotterdam, Margo de Jong, initiatiefnemer van DOTS (De Oude TheresiaSchool) in Bilthoven en Jorine de Soet van bureau Kordaat In Ruimte, expert in winkelcentrum-management. Inwoners van deze gemeente, winkeliers, ondernemers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Info en indien mogelijk graag van tevoren aanmelden bij: k.hagedoorn@debilt.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>