Logo vierklank.nl
Leerlingen van groep zeven vertellen enthousiast over hun ervaringen bij Boerderij Eyckenstein.
Leerlingen van groep zeven vertellen enthousiast over hun ervaringen bij Boerderij Eyckenstein.

Leerlingen Julianaschool over lokale voedselproducenten

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 21 juni vertelden leerlingen van groep 7 aan medeleerlingen van de Julianaschool in Bilthoven over hun belevenissen tijdens hun fietstocht langs zeven lokale voedselproducenten in gemeente De Bilt. Een aantal van hen ging langs bij leerlingen van groep drie en vertelden over wat dagelijks gebeurt op Boerderij Eyckenstein.

Tijdens de BiltsHeerlijk Fietsdag op zaterdag 8 juni openden zeven lokale voedselproducenten weer hun deuren voor langsfietsende belangstellenden. In het kader van het programma 'Gezonde School' fietsten leerlingen van groep 6 en 7 van de Julianaschool op dinsdag 28 mei alvast één van de routes. Nu was de tijd gekomen daar op school iets meer over te vertellen.

Project
'Het is een heel project, waarbij onze leerlingen foto's of een filmpje mogen maken gedurende de middag en moeten zij de andere leerlingen vertellen wat nu eigenlijk gebeurt op een bedrijf', legt Ella Prins, directeur van de Julianaschool uit. En dat deden de leerlingen uit groep 6 en 7 dan ook. Enthousiast vertelden zeven leerlingen dat zij bij Boerderij Eyckenstein waren geweest, wat voor dieren op en rond het erf te zien waren (koeien, varkens, kippen) en over het grootbrengen van jonge stiertjes op de boerderij. Ook werd een vlog gemaakt over de leerzame middag.

Niet alleen Boerderij Eyckenstein ontving een groepje leerlingen van de Julianaschool. Ook Zuivelboerderij Boom en Bosch, Landwinkel De Groenekan, Imkerij Mellinde, Zorgboerderij Nieuw Toutenburg, Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden heetten leerlingen van harte welkom'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>