Logo vierklank.nl
Het programma werd geopend door Count Who; een echt jazz/blues combo. De naam Count Who is met een knipoog een verwijzing naar Jazz grootheid Count (of Jazz) Basie.
Het programma werd geopend door Count Who; een echt jazz/blues combo. De naam Count Who is met een knipoog een verwijzing naar Jazz grootheid Count (of Jazz) Basie.

Zomerconcerten Beerschoten van start

door Henk van de Bunt

Zondag 16 juni startte het nieuwe seizoen van de Zomerconcerten De Bilt op het gazon van de beeldentuin achter paviljoen Beerschoten in De Bilt. Deze concerten worden al voor het 18de jaar georganiseerd en zijn bijna niet meer weg te denken uit De Bilt.

Het eerste zomerconcert werd geopend door de Jazzband Count Who bestaande uit Anna Sonnemans (zang); Rik Bogers (gitaar); Lex Hemels (keyboards); Martijn Jordans (bas) en Peter Lingmont (drums). Het repertoire bevatte een mengeling van klassieke jazz en blues. Na de pauze was er een optreden van Harmonie 'Aurora' uit Driebergen o.l.v. van Hans Boom. Harmonie Aurora verleent veel medewerkingen aan plaatselijke en regionale activiteiten zoals Avondvierdaagse; Koningsdag; intocht St. Nicolaas en Kerstvieringen.

De volgende concerten zijn op de zondagen 14 juli (saxofoonensemble KBH en Shantykoor Noodtweer uit Zeist) en 8 september ( Melodie Percussiegroep, KBH en Groot Harmonieorkest).

Budget
Om budgettaire redenen kunnen er dit seizoen maar 3 concerten georganiseerd worden. Het bestuur is daarom op zoek naar sponsors, die enige verlichting in de kosten kunnen brengen waardoor de traditie van de Zomerconcerten gewaarborgd kan worden; bijvoorbeeld in de vorm van een bijdrage in de kosten van de stoelen of websitekosten. De opzet blijft om de concerten gratis toegankelijk te houden. Voor inlichtingen sponsoring of aanmelding optredens tel. 06 51229733.

De concerten worden georganiseerd door de Stichting Zomerconcerten De Bilt i.s.m. Stichting Het Utrechts Landschap. Stoelen zijn aanwezig en de toegang is gratis (vrijwillige bijdrage). De concerten zijn gratis; Na afloop hoopt de organisatie op een vrijwillige bijdrage is de aanwezige 'bastuba'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>