Logo vierklank.nl
Op muziek van de Hermes House Band gaat het feest nog lang door.
Op muziek van de Hermes House Band gaat het feest nog lang door.

Act Now haalt recordbedrag op

door Walter Eijndhoven

Act Now is inmiddels een begrip in Bilthoven en omgeving. Alweer voor het negende jaar organiseerde Rotary Club Groot Bilthoven, op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni een spetterend tweedaags evenement, in een opvallende en stijlvolle tent op het terrein voor Jagtlust in Bilthoven. Doel van Act Now is zoveel mogelijk geld inzamelen voor goede doelen.

Vrijdagavond stroomde de tent al snel vol met leden van de overige serviceclubs in gemeente De Bilt. Volgens traditie staat de vrijdagavond in het teken van de lokale gemeenschap. Tijdens deze gezellige avond speelden de leden een 'foute bingo'.

Nightclub
Zaterdagavond was echter dé avond voor de Rotaryleden met hun genodigden. Zo'n 320 gasten gaven acte de présence op deze geweldige avond, met als thema: 'Nightclub in Ibiza-stijl'. 'Onze tent is dit jaar anders ingedeeld, zoals je ziet', vertelt Rotary-lid Stephan Bosman. 'Soms moet je verandering aanbrengen en wij bieden onze gasten nu een vernieuwd concept met veel beleving: entertainment, speeltafels, cocktails en lekker eten'.

Luchtig uitgedost stroomde het publiek vanuit de wijde omgeving toe, om te genieten van goede muziek, lekker eten en drinken en te kunnen bieden op de vele kavels, waarvan de opbrengst bestemd is voor twee goede doelen. 'Onze goede doelen zijn dit jaar het Mauritshuys in Hospice Demeter en Kinderhospice Zonnacare in Den Dolder', vertelt Rotary-voorzitter Robert Hoopman.

Kavel
En geboden werd er voor deze twee doelen. De ene na de andere kavel werd bij opbod verkocht. Er was dan ook van alles om op te bieden: een vakantie voor 9 personen in een luxe villa in Moughins en privéjet (ging van de hand voor meer dan 16.000 euro), een zweefvliegclinic voor 20 personen (2.000 euro), een IWC Petit Prince wisselde van eigenaar voor 5.500 euro, kaartjes voor 6 personen naar Guus Meeuwis (direct de volgende dag), een Pomellato ring voor de dames (1.600 euro) , een mountainbike voor 2.400 euro, een 1 op 1 training van wereldkampioen K1 Remy Bonjaski, een rijvaardigheidstraining in een Porsche bij Pon Leusden en heliskieën in de bergen. En nog veel en veel meer.

Vorig jaar leverde Act Now 50.500 euro op en het jaar daarvoor bijna 60.000 euro, dus de verwachtingen waren weer hoog gespannen. Vertegenwoordigers van beide goede doelen waren uiteraard op deze avond aanwezig.

Goede doelen
Het eerste goede doel voor dit jaar is het Mauritshuys, een voorziening bedoeld voor mensen met ALS of mensen in een vergelijkbare situatie en voor hun mantelzorgers uit de omgeving van Bilthoven. Dit pand wordt gebouwd op het terrein van Academisch Hospice Demeter. De initiator/ naamgever is Maurits van den Brandeler uit Bilthoven. Vorig jaar overleed hij aan de gevolgen van ALS.

Het tweede goede doel voor dit jaar is KinderHospice ZonnaCare uit Den Dolder. Dit gespecialiseerde kinderzorghuis biedt zorgintensieve kinderen een zorgeloos verblijf. De focus van kinderhospice ZonnaCare is ontspannen logeren voor kinderen, die door hun aandoening normaal gesproken nergens naartoe kunnen. Het verblijf is huislijk van aard, voorzien van vele faciliteiten, ligt in een bosrijke omgeving en wordt gerund door Annemieke Bernard en Matthijs van der Beek.

Tussen de acts door werd het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekendgemaakt: 80.150 euro. Een gigantisch bedrag waar beide goede doelen veel mee kunnen doen. Inmiddels zat de feeststemming er goed in en op de muziek van de Hermes House Band swingde het publiek de avond uit.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>