Logo vierklank.nl
De Patioschool haalde € 1066 euro voor de bijen.
De Patioschool haalde € 1066 euro voor de bijen.

Patioschool voor de bij

door Henk van de Bunt

Dit jaar heeft de Patioschool in De Bilt met hun actie voor Bee Foundation geld ingezameld voor Stichting Bee Foundation om een eigen bijenoase aan te leggen. Want het gaat niet goed met de bijen. En zo was de werktitel van de actie al snel geboren: 'Een bloemetje voor mij, een bloemetje voor de bij'.

De kinderen kregen bij-les van een imker en zamelden geld in door viooltjes te verkopen aan ouders, grootouders, ooms, tantes en buren. Met de opbrengst van de inzameling worden in het komende najaar - samen met de Stichting Bee Foundation - op een deel van het terrein rond de school meerjarige, inheemse bijenplanten aangeplant en ingezaaid.

Als kers op de taart mochten de kinderen na het uitreiken van de cheque voor de Bijenoase een kijkje nemen bij een echt bijenvolk. De buurschool - het Zonnewiel - heeft een bijenkast naast hun school staan en de kinderen van de Patioschool waren meer dan welkom om onder begeleiding van de imker de duizenden bijen daarin te komen bekijken.

Op dinsdag 11 juni vond om 10.30 uur de uitreiking van de cheque plaats van de goede-doelen-actie van Patioschool De Kleine Prins aan Stichting Bee Foundation.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>