Logo vierklank.nl
Lucy Groenen springt met haar 8-jarige Gyon over de heg het water in. (foto eventingfoto.com)
Lucy Groenen springt met haar 8-jarige Gyon over de heg het water in. (foto eventingfoto.com) (Foto: EventingPhoto)

Biltse eventingtoppers naar EK

Vorige week werd onder pittige temperaturen in Renswoude gestreden op het NK Eventing Young Riders. De rubriek was onderdeel van de Renswoude Horse Trials die 4 internationale klassen telde. Bij de Young Riders (tot 21 jaar) kwamen Olivia Pleysier uit Bilthoven en Lucy Groenen uit Groenekan aan de start.

Bij eventing komen drie disciplines uit de paardensport samen; dressuur, springen en crossen. De resultaten van deze onderdelen samen vormen het eindklassement. Een meerdaags evenement waarbij dressuur altijd als eerste verreden wordt. Daarna volgt de cross en een dag later afsluitend het springen.

Kwallificatie
Voor beide dames gold dat deze wedstrijd de afsluitende observatie was voor afvaardiging naar de Europese kampioenschappen die vanaf 10 juli in Maarsbergen worden verreden. Voor Lucy was de wedstrijd wellicht nog spannender dan voor de meer ervaren Olivia. Lucy reed pas haar 3e wedstrijd op 3-sterren niveau met haar pas 8-jarige paard Gyon. De 2 jaar oudere Spirit Excalibur van Olivia heeft beduidend meer kilometers in de benen.

Gedreven door ambitie wist Lucy het crossparcours foutloos en maar liefst 12 seconden binnen de optimale tijd af te leggen. Olivia deed het wat rustiger aan en deed 8.37 min over het 4,5 km lange parcours. De dag daarna vond het afsluitende springen plaats. Voor de paarden een zware test na de enorme inspanning van de dag daarvoor. Olivia schoof, met 1 springfout, nog op naar plaats 7 in het eindklassement. Lucy startte vanaf een zilveren positie, maar door 1 springfout teveel eindigde ze net naast het podium op de 4e plek. Beide dames hebben afgelopen donderdag van de bondscoach te horen gekregen dat zij Nederland mogen vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Maarsbergen. Van 10 - 14 juli staat het prachtige landgoed open voor mooie paardensport.

Meer berichten