De Maartensdijkers verdedigen goed georganiseerd. (foto Nanne de Vries)

Jubileumgoal levert geen winst op

Met Bas Temme centraal in de verdediging en Jordy van der Lee naast Mike de Kok voor in de basis liet SVM bij vlagen goed en snel voetbal zien in de uitwedstrijd tegen combivereniging FajaLobiKDS. Al binnen een kwartier spelen had Mike de Kok de 0-1 kunnen scoren, maar hij strandde op de goalie van de gastheren.

Dezelfde Mike de Kok scoorde even later wel zijn 80e! doelpunt voor de geelblauwen dankzij een prima bal van Wessel Schuller (0-1). De gastheren werden met af en toe goed combinatiespel wel wat gevaarlijker, maar kwamen niet tot echte kansen. Jammer dat de ervaren Roy Wijman gewisseld moest worden. Toch bleef SVM met snelle counters gevaarlijk. Perry van der Bunt had de 0-2 kunnen scoren maar deed dit niet.

Doelpunten
SVM ging in de 2e helft op jacht naar meer doelpunten. En de verdiende tweede treffer kwam er dankzij weer een goede voorzet van Mike de Kok die Jordy van der Lee in staat stelde om zijn doelpunt mee te pikken. SVM slaagde er maar niet in om de bevrijdende 3e goal te maken. De ploeg wisselde goede spelmomenten af met veel te vaak snel balverlies. Door dit onnodige balverlies scoorde FajaLobiKDS na een klein kwartier in de 2e helft de 1-2. SVM toonde veerkracht en kreeg ook kansen. Jordi van der Lee kreeg de mooiste kans om de voorsprong te vergroten maar miste. Schoten van Mike de Kok gingen net over.

Onoplettendheid aan SVM kant werd met nog 10 minuten te spelen door FajaLobiKDS direct afgestraft en de 2-2 verscheen op het scorebord. SVM probeerde het wel maar kon geen potten meer breken. Hercules dat zelf met 5-0 won is nu kampioen en promoveert rechtstreeks naar de 3e klasse. Ook EDO won, staat nu nog maar twee punten achter op SVM en loert derhalve naar de 2e plek in de competitie. SVM ontvangt EDO a.s. zaterdag thuis en weet dus wat het moet doen om deze plek vast te houden.