De cast van het in maart uitgevoerde toneelstuk voor kinderen 'Floriana en het wonderflesje'.
De cast van het in maart uitgevoerde toneelstuk voor kinderen 'Floriana en het wonderflesje'.

Toneelvereniging Steeds Beter zoekt versterking

Algemeen Muziek

De Biltse toneelvereniging Steeds Beter zoekt nieuwe leden én een nieuwe voorzitter. Martin van Weelden, die deze functie al jarenlang bekleedt, wil de voorzittershamer nu doorgeven.

Van Weelden: 'Ik ben al een tijdlang woonachtig in Culemborg en daardoor minder betrokken bij de gemeente De Bilt, terwijl ik vind dat je dat als voorzitter van Steeds Beter wel moet zijn. Dit wil niet zeggen dat ik niet betrokken ben bij de vereniging zelf: Ik bouw samen met Hans van Doorn en mijn vrouw Margot de decors en speel altijd graag een rol in een van de toneelstukken die de vereniging brengt'.

Voorzitter
Een voorzitter van Steeds Beter hoeft niet beslist een spelend lid te zijn, maar moet wel affiniteit met toneel hebben. Steeds Beter is in 1946 opgericht en bestaat nu dus al ruim 73 jaar. Jaarlijks brengt de club twee voorstellingen: in het vroege voorjaar en in het najaar. Eens in de twee jaar wordt er in het voorjaar een stuk voor kinderen gespeeld. De voorstellingen worden sinds de opening van Het Lichtruim in Theater Het Lichtruim gerealiseerd. 'De voorstellingen trekken altijd veel publiek', aldus Van Weelden. 'Daarom brengen we de toneelstukken voor volwassenen altijd driemaal: op vrijdag- en zaterdagavond, en op zondagmiddag'.

Afscheid
Wegens verhuizingen en drukke werkzaamheden moest er de laatste jaren afscheid van verschillende leden worden genomen. De club zoekt daarom enthousiaste personen die het leuk vinden om onder de regie van een ervaren regisseur regelmatig een rol in te studeren en op de planken te brengen. 'Wij spelen vooral blijspelen, kluchten en komische thrillers. De repetities vinden wekelijks plaats op de dinsdagavond in een zaaltje van Het Lichtruim. Ervaring in toneelspel is niet noodzakelijk, maar de regisseur houdt van tevoren wel een kleine auditie. Binnen de toneelvereniging is daarnaast ook een aantal (oudere) leden dat speciaal voor ouderenverenigingen en instellingen eenakters instudeert, het zogenaamde Seniorentoneel. De repetities van dit groepje vinden meestal op donderdagmiddagen plaats. 'Maar we hebben nu vooral jonge mensen nodig', besluit Van Weelden, 'In de leeftijd van pakweg 20 tot 60 jaar'. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met secretaris Anke van Doleweerd, tel. 030-2291021, e-mail secretariaatsteedsbeter@gmail.com