Off day DOS

Zaterdag trad koploper DOS aan in Leusden tegen hekkensluiter Antilopen. De wedstrijd verliep teleurstellend voor DOS dat zijn eerste competitienederlaag opliep.

DOS, dat vorige week nog zes basisspelers miste, startte deze wedstrijd weer compleet. Het vertrouwen was vooraf dan ook aanwezig op een goede afloop. De eerste minuten bouwde de ploeg een veldoverwicht op en kwam ook op een 1-2 voorsprong. In het vervolg van de 1e helft liep het aanvallend steeds moeizamer. Het spel werd te voorspelbaar en de afronding steeds minder overtuigend. De Westbroekers creëerden zeker nog wel voldoende kansen, maar het schot was onvoldoende zuiver. Op een gegeven moment was te zien dat het vertrouwen beetje bij beetje uit de ploeg verdween, waardoor ook de kleine kansen in de korfzone geen doel meer troffen. Een schot-loos DOS speelde zo na rust een verloren wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 14-8 nederlaag. Een totale off-day trof het gehele team.

Door deze nederlaag is DOS gezakt naar de tweede plaats. Volgende week in de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest is het aan de ploeg om te laten zien dat deze misstap éénmalig was. De wedstrijd in Den Haag begint om 15.30 uur.