Logo vierklank.nl
Uitgelaten wandelaars tijdens de avondvierdaagse van 2018. (foto Anneke Westeneng)
Uitgelaten wandelaars tijdens de avondvierdaagse van 2018. (foto Anneke Westeneng)
Algemeen

Avondwandelvierdaagse Maartensdijk

Maandag 20 mei trekken de wandelsportliefhebbers de schoenen aan voor de eerste dag van de 48e Avondvierdaagse Maartensdijk. Na de eerste drie dagen zal dag vier, donderdag 23 mei, vooral in het teken staan van de traditionele intocht met bloemen en muziek.

Jaarlijks kan de Maartensdijkse organisatie zo rond de 500 wandelaars verwelkomen van alle leeftijden, die door bewegen en het buiten zijn de dagelijkse beslommeringen even laten voor wat ze zijn en genieten van de omgeving, maar ook van spontane ontmoetingen en gesprekken die een extra bijdrage aan dit geslaagde evenement kunnen geven.

Inschrijving
Deelnemers dienen op 30 september 2018 tenminste 6 jaar te zijn, of tot groep drie van de basisschool te behoren. Deelnemers van de groepen drie en vier kunnen slechts inschrijven als er onder begeleiding van een volwassene wordt gelopen.

Vanwege de goede ervaringen in 2017 en 2018 vinden ook dit jaar zowel de start als finish op de vier avonden plaats bij Dijckstate aan het Maertensplein. Het inschrijfgeld bedraagt 5,50 euro per deelnemer. De inschrijving vindt eveneens plaats in Dijckstate op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei tussen 19.00 en 20.30 uur. Daarna bestaat nog een beperkte mogelijkheid tot na inschrijving. In dat geval zal om administratieve en organisatorische redenen het inschrijfgeld worden verhoogd tot 7,50 euro per persoon. Online inschrijven kan via Maartensdijk.sgwb-a4d.nl

Variatie
De tien kilometerlopers vertrekken iedere avond om 18.00 uur en de vijf kilometerlopers gaan om 18.15 uur van start. Er wordt naar gestreefd zo veel mogelijk variatie in de routes rond Hollandsche Rading, Groenekan en Lage Vuursche aan te brengen. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om op de Planetenlaan het deelnemersveld op de slotavond in de bloemetjes te zetten, waarna de stoet op weg gaat voor het laatste stuk naar Dijckstate, alwaar de verdiende medailles klaarliggen. Voor info en routes zie www.avdmaartensdijk.nl, bel Ad Nieuwenhuis ( 06 33565299) of info@avdmaartensdijk.nl.

Meer berichten