Logo vierklank.nl
De Quercus robur (of te wel Eik) is geplant.[foto Reyn Schuurman].
De Quercus robur (of te wel Eik) is geplant.[foto Reyn Schuurman].
Natuur & Milieu

Boomfeestdag in Groenekan

door Henk van de Bunt

Door een samenwerking van het Groenekans Landschap, De Nijepoort en de gemeente De Bilt was het woensdag 13 maart Boomfeestdag in Groenekan. De leerlingen van groep 5 van basisschool de Nijepoort gingen onder leiding van juf Inge van Eijden het boomfeest vieren.

Vanaf 09.30 uur was de voorbereiding in het klaslokaal, waarbij het Groenekans Landschap een presentatie gaf over haar activiteiten en het groen in het dorp. Er werd uitleg gegeven over bomen en welke boom er geplant ging worden. De tekeningen die de kinderen vooraf hadden gemaakt werden verzameld en in een waterdichte koker geplaatst om onder de te planten Eik te begraven voor de vinders in de toekomst.

Een uurtje later vertrokken de leerlingen van groep 5 gezamenlijk naar de locatie op de Vijverlaan, waar het nodige graafwerk plaatsvond. Medewerkers van de gemeente (Ton van den Brink en Wolter Kok) zorgden voor het plaatsen van de boom met een kraan; de koker met tekeningen van alle leerlingen kreeg een plaats in het diepe gat en onder toezicht van alle aanwezigen werd de boom door de leerlingen op de koker geplaatst.

Na afloop was er op school voor alle boomplanters de diploma-uitreiking waarbij alle leerlingen een diploma op naam overhandigd kregen en de boomfeestdag werd afgesloten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>