Lekker rennen, springen en achter de bal aan. Plezier voor twee.
Lekker rennen, springen en achter de bal aan. Plezier voor twee.

Sportspeeltuin voor kinderen

Sport

Veel ballen en genoeg ruimte om lekker rond te rennen. Veel meer is er niet nodig om kleuters een leuke middag te bezorgen. Dit bewees de Bilthovense Volleybalvereniging Irene woensdagmiddag in sporthal Kees Boeke, waar zij de eerste editie van de Sportspeeltuin organiseerde.

Het gaat vooral om plezier krijgen in bewegen (met en zonder bal) en de ontwikkeling van de motoriek. Kinderen klimmen, klauteren, vangen, gooien, rennen in een spelvorm die goed aansluit bij hun belevingswereld. De enthousiaste trainster Melinde Maarsseveen had leuke spelletjes bedacht en leerde ze de eerste balvaardigheden. De kinderen genoten van het bewegen en de ouders vonden dit een mooie manier om de kinderen de basisvormen van bewegen te leren. Aan het eind ging de gezonde snack er goed in.

De volgende drie volleybalspeeltuinen zijn op woensdag 20 en 27 maart en 3 april van 17.15 uur tot 18.00 uur. Daarna start het aanbod weer vanaf september in blokken van 10 lessen. Voor vragen over de sportspeeltuin: irenevolleybalbilthoven@gmail.com of kom eens vrijblijvend meedoen / kijken op woensdagmiddag.(Juul op de Weegh)

!