Logo vierklank.nl
Ruime belangstelling voor het Nationaal Zorgfonds.
Ruime belangstelling voor het Nationaal Zorgfonds.
Zorg

Geslaagde avond over Nationaal Zorgfonds

Vrijdagavond 1 februari was de achterzaal van Miltenburg te Bilthoven goed gevuld, waar het team van NZF een presentatie verzorgde over het Nationaal Zorgfonds.

Daphne van 't Klooster (2e Kamer SP-fractiemedewerkster zorg) en Rogier Botting (fysiotherapeut) van het landelijk NZF team vertelden, wat de ontwikkelingen in de zorg voor gevolgen hebben; zoals ziekenhuizen die omvallen, maar ook het slinkende aanbod in de verzekerde zorg.

Discussie
Er volgde een levendige discussie met veel vragen van de aanwezigen (deels SP leden en ongeveer de helft van de aanwezigen bestond uit nieuwe gezichten). Duidelijk is dat de zorgen die de SP en het NZF hebben over de huidige ontwikkelingen bij velen leven. Mischa van der Heijden vertelde uitgebreid over de groteske bezuinigingen die gemeente De Bilt de komende jaren verder wil uitvoeren op het gebied van gemeentelijke zorg, WMO, chronisch zieken, hulpmiddelen en jeugdzorg. Drempels die er al waren worden nog verder verhoogd.

Slotervaart
Joep van Leeuwen, fysiotherapeut die in het failliet verklaarde MC Slotervaart ziekenhuis heeft gewerkt tot op de laatste dag, was aanwezig onder de gasten en vertelde zijn verhaal over hoe de laatste dagen in het ziekenhuis waren voor werknemers en patiënten. Het was een bijzonder ziekenhuis waar iedereen als gelijkwaardige werd gezien en behandeld, een van oorsprong "communistisch" ziekenhuis, dat niet in het straatje leek te passen van het reguliere pad dat ziekenhuizen volgens het ministerie horen volgen.

Aan het eind van de avond hebben enkelen zich opgegeven als nieuwe sympathisant voor het Nationaal Zorg Fonds. Een groepje aanwezigen heeft zich op een lijst ingetekend om hier in de gemeente en regio actief mee te denken over acties die een verandering in de gemeentelijke zorg beogen. (Marisca van der Burgh)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>