Topvoetbal bij FC De Bilt

Zaterdag 9 februari kwamen de studenten van Odysseus op bezoek bij FC De Bilt: meestal een lastig te bestrijden tegenstander en dat bleek ook wel in de eerste helft, maar in de tweede helft waren de studenten niet opgewassen tegen het wervelende spel van de Biltse mannen.

De studenten hadden een verrassende speelwijze bedacht. Deze speelwijze en de harde wind die dwars over het veld joeg, maakten het voor FC De Bilt lastig om goed in hun spel te komen. Totdat in de 22e minuut Marcel Melissen de bal handig meenam en Rdouan Boussoufi richting de achterlijn stuurde. Daar werd de bal prima teruggelegd op Robin Notenboom die de bal in tweede instantie netjes tegen het net knalde en de 1-0 was een feit. Daarna golfde het spel heen en weer, maar echt noemenswaardige voorvallen deden zich niet voor.

Hoe anders was de tweede helft: In de 58e minuut veroverde Jelle Vliek met een prima actie de bal, waardoor FC De Bilt in de aanval bleef, daarna trok een verdediger van Odysseus aan de noodrem en kon FC De Bilt aanleggen voor een vrije bal op ongeveer 20 meter. Wist de keeper enkele minuten daarvoor eveneens een vrije bal nog tot corner te verwerken, deze keer was hij kansloos op de prima ingeschoten bal van Redouan. Na deze 2-0 was het hek van de dam en de ene na de andere mooie aanval werd voorgeschoteld. Schitterend hoe Robin in de 61e minuut de derde goal maakte, na een evenzo mooie steekbal van Marcel. Met nog zo´n twintig minuten te spelen, gunde de trainer drie spelers hun speelminuten. Appie Ayoubi onderschepte de bal op het middenveld en speelde Mano Bakkenes vrij. Mano gaf een prima pass op Sander van den Berg, die vervolgens zijn doelpuntje weer meepikte. Vlak voor tijd flitste Mano door de verdediging en rondde zijn kans voortreffelijk af en werd de eindstand van 5-0 bereikt.