DOS 1 met de C1 (team van de week) voor aanvang van de wedstrijd.

DOS krijgt niet wat het verdient

Koploper HKC had een bus vol supporters uit Hardinxveld meegenomen. Samen met de Westbroekse aanhang zorgden zij voor volle tribunes in De Vierstee.

In de uitwedstrijd was er een duidelijke 29-18 nederlaag, maar DOS had na twee goede overwinningen er wel vertrouwen in. Na vijf minuten stond er een 1-0 voorsprong voor DOS op het scorebord. Na de 2-0 vergrootte DOS de voorsprong naar 6-3 wat het signaal was voor HKC om een time out te nemen. De koploper zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en dat was vooral te danken aan de Westbroekse verdediging. De Westbroekse aanval had aan de andere kant ook moeite om onder de druk van de verdediging van HKC uit te komen.

Richting het rustsignaal was het bij 7-8 dat HKC voor de eerste maal een voorsprong pakte, maar was het toch DOS dat met een 10-9 voorsprong de kleedkamers opzocht.

De tweede helft waren de doelpunten nog schaarser dan voor rust. Het werd een slepend duel. Bij 13-12 was er een periode van ruim tien minuten waarin niet werd gescoord. Wissels aan beide kanten moesten het scoren weer vlot trekken. Bij HKC lukte dat net iets beter dan bij DOS en uiteindelijk kwam tegen het einde van de wedstrijd HKC voor de tweede maal op voorsprong. Het lukte DOS niet meer de 15-16 achterstand in de laatste twee minuten nog goed te maken. Zo kreeg DOS niet wat het verdiende.

DOS is nu twee weken vrij en speelt op zaterdag 2 maart een uitwedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen.