Chester Kemp levert een belangrijk aandeel aan de uiteindelijke overwinning. (foto Nanne de Vries).

SVM blijft thuis ongeslagen

SVM speelde zaterdag thuis tegen FC Driebergen met de wind mee de eerste 10 minuten goed en kreeg enkele niet te missen kansen om op voorsprong te komen. Het verdiende doelpunt viel niet.

Langzaam maar zeker nam FC Driebergen het initiatief over en paste zich beter aan bij de soms stormachtige weersomstandigheden. De Maartensdijkse equipe leed te vaak en te veel balverlies. Na ruim 20 minuten spelen werd de niet geheel fitte Lorenzo van Zijl gewisseld voor de ervaren centrale verdediger Wessel Schuller. In het doel bij SVM stond deze middag de niet te passeren Boris van 't Land. SVM kwam niet verder dan wat plaagstootjes en mocht blij zijn dat de rust gehaald werd zonder een tegendoelpunt.

Het begin van de 2e helft was (ook) nog FC Driebergen. Chester Kemp voorkwam knap de 0-1. SVM kwam steeds beter in de wedstrijd en creëerde kansen met goede schoten en kopballen, maar bereikte nog geen voorsprong. Trainer Kevin Ligtermoet bracht met nog een kwartier te spelen Stijn Orsel als extra spits in het veld. FC Driebergen moest terug. Het was nu wachten op de verdiende voorsprong. Die kwam in de 80e minuut met een schitterend doelpunt van Mike de Kok. Eindelijk werd hard werken beloond. SVM wilde wel meer maar scoorde niet meer. SVM blijft thuis ongeslagen en doet nog steeds volop mee voor de koppositie. De volgende week wacht de uitwedstrijd tegen 't Vliegdorp (Soesterberg).