Logo vierklank.nl
Sport

DOS voorzitter Dirk Jan stelt doelen

Dirk Jan speelt het spelletje nog steeds graag.
Dirk Jan speelt het spelletje nog steeds graag.

Dirk Jan van Barneveld (30) hanteert sinds eind 2018 bij korfbalclub DOS in Westbroek de voorzittershamer. Bij de plaatselijke trots van Westbroek is hij geen onbekend gezicht; hij speelt het spelletje er zelf al jaren en maakt ook deel uit van een aantal commissies

Dirk Jan van Barneveld heeft er zin in: 'Inmiddels woon ik weer in Maarssen nadat ik een tijdje in Tienhoven en Utrecht heb gewoond. Ik werk in het bedrijf van mijn vader als bedrijfsleider financieel & operationeel. Daarnaast korfbal ik bij DOS, speel ik toneel bij toneelvereniging Westbroek en heb ik de afgelopen winters op de schaatsbaan schaatslessen gevolgd. Verder ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij de leiding op een christelijk jeugdkamp en doe ik wat vrijwilligerswerk bij de kerk in Tienhoven. Al met al hoef ik mij dus niet te vervelen'.

Amerika
'In 2003 zijn wij met mijn ouders van Maarssen naar Tienhoven verhuisd. Ik speelde al een aantal jaren bij OVVO, maar de verhuizing was de aanleiding om bij DOS te gaan korfballen. Ik kwam in de A2 terecht maar mocht al snel regelmatig invallen in de A1. In de jaren daarna heb ik in de A gespeeld tot ik voor een jaar vertrokken ben naar Amerika. Toen ik terugkwam stond ik binnen een week alweer op het korfbalveld. Na de jeugd heb ik een tijdje in de selectie gespeeld, maar toen wilde ik toch wat meer tijd overhouden voor andere dingen en ben ik gestopt met korfballen bij DOS. Erg lang hield ik dit niet vol, want halverwege het seizoen ben ik in een vriendenteam gaan spelen. Het blijft toch te leuk'.

Trainen
'Al in de jeugd ben ik begonnen met het trainen van jeugdteams. Toen ik weer ging korfballen ben ik door mijn eigen grote mond in de Activiteiten Commissie beland. Bij de eerste ALV-vergadering heb ik de vraag gesteld waarom er geen activiteitencommissie voor de senioren was. Er werd direct genoteerd dat Dirk Jan deze wel even op zou zetten. Daarnaast zit ik inmiddels ook alweer een aantal jaren in de sponsorcommissie. De voorzittersvacature stond al langer open. Vlak na de zomer ben ik benaderd en daardoor ben ik er wat serieuzer na gaan denken. Voor mij werd het vrij snel duidelijk dat ik deze uitdaging aan wil gaan. Waarom ik tot die beslissing heb genomen vind ik moeilijk te zeggen. Ik heb een sterk gevoel en de behoefte om de vereniging verder te brengen en stappen te maken. DOS heeft mij veel gegeven en dat wil ik graag teruggeven'.

Familie
'DOS is voor mij een grote familie. Jong en oud loopt door elkaar, soms meerdere generaties. Daarnaast bewonder ik het dat wij als vereniging zowel de sportieve als de 'gezellige' ambitie hoog hebben staan. Dit is een uitdaging omdat het een soms het andere overschaduwd. Ik denk dat het bijzonder is dat wij als vereniging zo goed op sportief vlak presteren, maar ook zeker oog hebben voor alles om het sportieve aspect heen. Ik wil graag voortborduren op wat er staat. Er is een breed gedragen visie voor 2020, maar daarna zal de visie worden bijgesteld. Persoonlijk vind ik het een uitdaging om de betrokkenheid van de niet korfballers binnen de vereniging te vergroten. Denk hierbij aan ouders van jeugdspelers of dorpsgenoten. DOS wordt dan meer dan alleen een korfbalvereniging maar ook een plek om op een zonnige zaterdagmiddag een biertje te komen drinken in ons clubhuis. Daarnaast wil ik me inzetten om ons netwerk van vrijwilligers te vergroten. Wij hebben al heel veel vrijwilligers binnen de vereniging maar het gevaar is dat een kleine groep heel veel taken op zich neemt. Ik wil graag onderzoeken of we dit nog beter kunnen verdelen. Vele handen maken licht werk'.   (Lisa Rademakers)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>