Dos weet het gat maar niet te dichten.

DOS laat punten aan SKF

De eerste wedstrijd in 2019 leverde voor DOS niet het gewenste resultaat op. In een matige wedstrijd werden de punten aan SKF gelaten.

De korfballers van SKF, getraind door Steven Brink (eerder coach van de Westbroekers), zette DOS van het begin af aan onder druk. DOS begon te afwachtend aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Exact het verschil dat aan het einde van de wedstrijd wederom op het scorebord prijkte.

DOS had bij 5-5 de achterstand weer ingelopen, maar het lukte niet om door te pakken. Het spel was te voorspelbaar, waardoor SKF weer een 7-10 voorsprong kon pakken. Na een time-out kende DOS een prima periode, scoorde vier doelpunten op rij en kwam op 11-10. Het spel ging op en neer in deze fase. Het lukte DOS niet om de voorsprong vast te houden. Een doelpunt van SKF in de slotseconden voor rust, zorgde dat met een 11-12 achterstand werd gerust.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als voor de pauze. DOS wilde wel, maar het grootste verschil met eerdere wedstrijden was dat het schotpercentage veel te laag was. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar ook veel onjuiste keuzes gemaakt in de afronding. Het lukte de Westbroekers niet om echt lekker in de wedstrijd te komen en het tij te keren. Vanaf 14-14 was het steeds SKF dat op voorsprong stond. Het verschil bleef klein, maar DOS kon dit helaas niet meer overbruggen. Dat lag vooral aan DOS, dat zich zelf dat zich te kort deed met de 20-22 nederlaag. SKF en DOS wisselden zo stuivertje op de ranglijst en staan nu op plek 4 en 5.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, de Meeuwen. De wedstrijd in Putten begint om 20.30 uur.