Logo vierklank.nl
SSW Opening Buurtkamer Komentenlaan Bilthoven
SSW Opening Buurtkamer Komentenlaan Bilthoven (Foto: Hans Lebbe)
Algemeen

Elkaar ontmoeten in de Buurtkamer

Dinsdag 18 december openden Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur Woonstichting SSW en de Biltse wethouder André Landwehr de Buurtkamer aan de Kometenlaan in Bilthoven. Onder het motto 'dóór ons, vóór ons' realiseerden diverse bewoners een gezellige buurtkamer, om bewoners met elkaar in contact te brengen.

door Walter Eijndhoven

Een leegstaande bedrijfsruimte aan de Kometenlaan fungeert vanaf nu als thuishonk, een gezellige woonkamer, voor alle bewoners in en rond de flat. 'Afgelopen zomer konden omwonenden, tijdens een inloop, meedenken over activiteiten in de Buurtkamer', vertelt Bekkers-Van Rooij. 'Daarna ging een groep lekker aan de slag, om iets moois te maken van de ruimte'. Overal werden materialen vandaan gehaald door de klussers en werd contact opgenomen met diverse winkeliers, bedrijven en omwonenden. Dat was nodig ook, want de enthousiaste klussers hadden geen budget voor verf, planken, meubilair en keukeninventaris.

Raad en daad
De groep hoefde niet alles zelf te doen. Zij werden met raad en daad bijgestaan door sociaal werkers van Mens De Bilt, de gebiedsmakelaar van gemeente De Bilt en de consulent Sociaal Beheer van SSW. Uiteindelijk realiseerden de klussers een gezellige Buurtkamer voor iedereen. Lezers kunnen hier terecht in de buurtbibliotheek, er is een speciale ruimte voor kinderen, een knutselkamer en natuurlijk een gezellige huiskamer om het laatste nieuws met elkaar uit te wisselen.

Plannen
'Er zijn ook al plannen voor diverse themabijeenkomsten, koffieochtenden en workshops', laat Marieke Overeem, communicatieadviseur Woonstichting SSW, weten. Wie een keer zin heeft langs te komen, is altijd welkom. Als de 'beachvlag' buiten wappert, is de Buurtkamer open.

Meer berichten