Een beeld uit de wedstrijdpoule voor het gemengd dubbelspel.
Een beeld uit de wedstrijdpoule voor het gemengd dubbelspel.

Kerstbal en Oliebol Tennistoernooi 2018

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Van tweede Kerstdag tot en met 31 december is in Sportcentrum Kees in Bilthoven de 33ste editie van het Kerstbal en Oliebol Tennistoernooi gespeeld. Ruim 280 deelnemers hebben deelgenomen aan dit gezellige toernooi.

Het toernooi is georganiseerd door de beheerder van Sportcentrum Kees en daardoor toegankelijk voor tennissers als niet-tennissers. Iedereen werd ingedeeld naar vermogen en kwaliteit om zo veel mogelijk gelijkwaardige poules te kunnen samenstellen. Het seniorentoernooi werd gespeeld door herendubbels, damesdubbels en gemengd dubbels. Het Kind en Ouder toernooi voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar werd dit jaar voor de vijfde keer gespeeld. Nieuw dit jaar was het jeugdtoernooi voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

Rad van Fortuin
Het toernooi is oorspronkelijk gestart om mensen die niet op vakantie gingen deze periode nog een leuke activiteit te bieden. Anno 2018 is het uitgegroeid tot een regionaal bezocht toernooi dat vooral gericht is op gezelligheid. Er wordt gespeeld in poules en de uitslag van de wedstrijden wordt bepaald door de punten die worden gescoord in de wedstrijd en de punten die verdiend kunnen worden aan het Rad van Fortuin bij elkaar op te tellen.

Clinic
Voor de kinderen van vijf t/m negen jaar was er op vrijdag 28 december een clinic op de baan. Gedurende 2 uur hebben ongeveer 25 kinderen zich vermaakt met allerlei tennisspelletjes. Op zaterdag 29 december was er een muziekquiz waar dj Jeffrey Noordijk zijn medewerking aan verleende. Het toernooi werd oudejaarsdag om 17.00 uur afgesloten met champagne en vuurwerk.

!