Logo vierklank.nl
Tijdens het zwemfestijn in Brandenburg wordt er fanatiek gestreden.
Tijdens het zwemfestijn in Brandenburg wordt er fanatiek gestreden.
Jeugd

Geslaagd zwemfestijn basisscholieren

Op de woensdagen 17 en 31 oktober namen ruim 400 leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen in De Bilt deel aan het zwemfestijn. Onder luide aanmoedigingen van hun klasgenootjes legden de kinderen een baantje school-, rug-, en vrije slag af. Daarna volgde een estafette waarin elke leerling twee baantjes moest zwemmen. Van alles werd de tijd opgenomen en per school de gemiddelde tijd berekend.

Bovendien werden de tijden ook genoteerd op een oorkonde die de kinderen op school kregen. Daarna volgde nog een hindernisbaan in het water. Hier was niet de tijd van belang, maar konden de kinderen naar harte lust glijden van de glijbaan, over matten lopen die in het water lagen en duiken onder poortjes door die zich bevonden op de bodem van het zwembad. Dit viel zeer in de smaak gezien het feit dat de kinderen aan het eind, toen ze moesten stoppen, het water niet uit te krijgen waren.

Beker
Dit jaar werd voor het eerst geen beker uitgereikt aan de snelste scholen, maar konden alle kinderen een vrijkaartje krijgen om een keer gratis te komen zwemmen tijdens een van de disco zwemavonden in zwembad Brandenburg.         (Paul van den Brink)

Meer berichten