Logo vierklank.nl
Publiek in het Lichtruim luistert aandachtig naar de presentatie van de KWF.
Publiek in het Lichtruim luistert aandachtig naar de presentatie van de KWF.

Goed bezochte startbijeenkomst SamenLoop voor Hoop

Woensdag 31 oktober werd in het Lichtruim in Bilthoven de eerste startbijeenkomst gehouden van de KWF SamenLoop voor Hoop De Bilt. Zo'n 40 bezoekers kregen informatie over het evenement en konden hun vragen stellen.

Er werden diverse filmpjes vertoond om te laten zien en te ervaren wat dit wandelevenement inhoudt. Voor de mensen die er niet bij konden zijn is er vandaag (7 november) om 20.00 uur) een bijeenkomst in De Vierstee in Maartensdijk. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Evenement
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 wordt in gemeente De Bilt op het terrein voor het gemeentehuis Jagtlust de eerste SamenLoop voor Hoop gehouden. Tijdens het evenement zijn er naast drie ceremonies, veel muzikale optredens, een cateringplein, activiteiten voor kinderen en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen. Er is ook een Kinderloop waar leerlingen van de basisscholen 24 minuten wandelen en zich laten sponsoren.

Ambassadeur
Wethouder Madeleine Bakker was in het Lichtruim om als ambassadeur haar steun uit te spreken voor de SamenLoop Voor Hoop: 'We hopen een fantastisch evenement neer te zetten voor dit geweldige doel. En wat goed dat de organisatie de verbinding zoekt tussen alle zes kernen van deze gemeente. Op die manier gaan we met elkaar de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek en wordt het een evenement dat door zoveel mogelijk inwoners wordt gedragen'.

Saamhorigheid
Het evenement wordt ondersteund door KWF Kankerbestrijding en de hele opbrengst komt ten goede aan onderzoek. Vanuit KWF was Rudi Overmars aanwezig. Hij vertelde enthousiast over de vele SamenLopen, die hij al heeft meegemaakt : 'Belangrijke component van de SamenLoop voor Hoop is de mogelijkheid om warmte en saamhorigheid te tonen en te ervaren. Het is echt een uniek evenement waarbij de 'eregasten', de mensen die kanker hebben of hebben gehad een belangrijke plaats innemen. Voor hen is er een speciaal programma met ontmoeting, samen eten, verwenmomenten in hun eigen ruimte zodat zij van daaruit alles kunnen beleven'.

Aangemeld
De eerste teams en vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Eén van de bezoekers zegt op Facebook over de bijeenkomst: 'Het was te gek. Mijn team is nog meer gemotiveerd en geinspireerd geraakt om mooie acties op te zetten. We kijken uit naar de Loop!' De deelnemers kunnen in de aanloop naar het evenement al het hele jaar geld inzamelen door het houden van speciale acties.

Te doen
Maak een team met mensen uit je straat, familie, vrienden, collega's of je sportteam, meld je aan als vrijwilliger, help mee met de voorbereidingen in één van de commissies, ondersteun de organisatie met je bedrijf door een team te sponsoren, activiteiten te organseren, etc. Info c.q. inschrijven kan op www.samenloopvoorhoop.nl/debilt. Volgen kan op Facebook: SamenLoop voor Hoop De Bilt.   (Dianne Westerink)

Meer berichten