Het rugby seizoen is alweer in volle gang. Het seizoen kent geen winterstop en loopt door tot begin juni.
Het rugby seizoen is alweer in volle gang. Het seizoen kent geen winterstop en loopt door tot begin juni.

Stichtsche rugbyers volop in actie

Algemeen

Het rugby seizoen voor de jongens en meiden van de Stichtsche Rugby Football Club is inmiddels weer in volle gang. Met twee volledige jeugdteams in de Midden Nederland competitie is de regionale aanwezigheid van de Stichtsche Wolven een feit.

De jongeren hadden vorig weekend de aftrap van het seizoen 2019 in Hilversum. Voor het nieuwe U8 team was het even wennen om nu voor het eerst echt Tag rugby te spelen. De eerste paar wedstrijden kon de nieuwe aanwas Wolven nog geen vuist maken maar plezier was er in overvloed. De oude garde jeugdspelers speelt inmiddels in een hogere competitie waarbij Tag Rugby plaats heeft gemaakt voor Contact Rugby waarbij getackeld mag worden. Ook dit was even wennen maar al snel kregen de jongens en meiden door hoe deze spelvorm werkt. De tweede wedstrijd lieten ze met een mooie overwinning zien dat ze echte rugbyers worden. Met een goed gevoel over de eerste wedstrijd verlieten de jongens en meiden het veld in Hilversum.

Rugby
Volgens de legende pakte een voetballer in het plaatsje Rugby in 1823 de bal op en rende ermee naar het goal van de tegenstander. Anno 2018 is rugby een stoere sport waar sportiviteit, discipline en respect voorop staan. Mede daardoor neemt de populariteit van deze sport steeds meer toe. Bilthoven heeft sinds 2013 een eigen rugbyclub. Al ruim een jaar trainden tientallen kinderen fanatiek op het gras voor het gemeentehuis, maar nu beschikken de Stichtsche Wolven over een eigen trainingsveld bij hockeyclub SCHC. Info srfc@srfc.nl    (Toine van der Poel)