Een duurzaam De Bilt creëer je mét elkaar
Een duurzaam De Bilt creëer je mét elkaar

In actie voor een duurzaam De Bilt

Algemeen

Geïnspireerd door de 17 wereldwijde ontwikkelingsdoelen, creëren we met elkaar een duurzaam De Bilt. De aanleiding voor dit initiatief is een recente oproep van de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan alle gemeenten, om aandacht te schenken aan de 17 Wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen.

Het initiatief van Duurzaam De Bilt om zoveel mogelijk mensen te stimuleren duurzame initiatieven te starten, wordt warm ontvangen. Biltse inwoners, organisaties, ondernemers en de gemeente komen graag in actie voor een duurzaam De Bilt.

De agenda voor de Week van de Duurzaamheid van 6 tot en met 14 oktober, vult zich. Op www.duurzaamdebilt.nl kan je zien wat er allemaal staat te gebeuren.

Workshops
Er worden die week leuke workshops georganiseerd in De Bilt. Zo kan men bij Moos in de Kwinkelier breien of haken met restproducten. Nicky en Jessie Kroon nemen de aanwezigen mee in hun 'Zero waste project' en ook Sonne Copijn, duurzame ondernemer van het jaar, vertelt alles over bijen.

Rozen
Er zijn mooie events, zoals een Special Obstacle Run, duurzame Dorpsmarkt en de expositie 'Textile Art & Fasion' van het RecycleLAB bij Gallerie MAAN. Volg één van de vele inspirerende lezingen en presentaties over de Fairtrade rozen, kansen en bedreigingen van het Noorderpark of bezoek een bijeenkomst van BENG! over duurzame energie. Ook Biltse bedrijven zijn actief voor een duurzaam De Bilt. Zo daagt Sweco haar medewerkers uit met een interne Afval Challenge en het KNMI gaat les geven aan Biltse Basisscholieren over klimaatverandering.    (Joanne Penning)