Juf Marieke met Noa Sanne, Marit, Sabine, Sarah, Luc, Valentijn, Jasmijn en Roos in de Kwinkelier.
Juf Marieke met Noa Sanne, Marit, Sabine, Sarah, Luc, Valentijn, Jasmijn en Roos in de Kwinkelier.

Piepjonge middenstanders openen winkel

Algemeen

Elk kind speelt wel eens 'winkeltje'. Maar een echte winkel openen, met echte producten en echt geld in een echt winkelcentrum dat is pas echt spannend, leuk én bijzonder.

Basisschoolleerlingen van de Julianaschool in Bilthoven mogen binnenkort deze uitdaging aangaan en worden voor 2 zaterdagen 'detaillist'. Op zaterdag 22 en 29 september openen zij in het kader van jong geleerd is oud gedaan in de Kwinkelier een heuse winkel met de toepasselijke naam JUUL. De winkel ligt aan het vernieuwde Kronkelpleintje.

De Julianaschool, van oudsher een middenstandsschool, ligt in Bilthoven Centrum en is een goede buur van winkelcentrum de Kwinkelier. Dit jaar viert de school haar 100-jarig bestaan met allerlei festiviteiten en activiteiten waaronder ook de pop-up winkel JUUL. De ondernemers, verkooptalentjes en influencers van de toekomst verkopen deze twee zaterdagen allerlei nieuwe, moderne en hippe cadeauartikelen. De opbrengst komt ten goede aan het school-jubileumfeest. JUUL is 22 en 29 september van 11.00 tot 17.00 uur geopend.