Joke Litjens: 'Het thema van de nazomerwandeling is 'oogst'.
Joke Litjens: 'Het thema van de nazomerwandeling is 'oogst'.

Meditatieve nazomerwandeling vanuit OLV kerk

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Wie een keer in stilte wil meewandelen is zondag 23 september van harte welkom om mee te gaan. De wandeling start om 9.30 uur, vanaf de OLV kerk in Bilthoven. Na een aandachtsoefening 'wat merk ik op in de natuur en wat oogst ik?' gaat de wandelgroep van start. Het thema van de stiltewandeling is 'oogsten'.

'Om geheel in sferen te geraken begint de groep eerst met een korte meditatie, om uiteindelijk in eigen gedachte te kunnen oogsten. 'Wat oogst ik (in mijn leven)?' is dan ook het thema van de wandeling', vertelt Joke Litjens, voormalig media-pastor bij KRO/RKK. 'Vooraf geef ik enige hints om in jezelf te oogsten.

Vier
Daarna start de wandeling van ongeveer vier kilometer. Het is de bedoeling dat het eerste gedeelte van de wandeling ook echt in stilte verloopt en je in jezelf keert, het laatste gedeelte loop je samen en probeer je samen te 'oogsten'. Volgens deelnemers van eerdere wandelingen doet zo'n wandeling echt iets met je geest, je komt tot rust en eventueel gepieker verdwijnt als sneeuw voor de zon en wie wil dat nou niet? Na de wandeling begint iedereen dus weer fris aan de nieuwe dag.

Mooie gesprekken
Tijdens de tweede helft van de tocht kunnen deelnemers, twee aan twee, met elkaar in gesprek gaan. Uit eerdere ervaringen van de organisatie blijkt dat contacten tussen wandelaars kunnen leiden tot mooie gesprekken. 'De wandeling besluiten wij daarom als "Emmausgangers". Door dit soort gesprekken komen mensen nader tot elkaar'. De verwachting is na de wandeling aan te sluiten bij de viering in de kerk.

Voor wie interesse heeft: verzamelen zondag 23 september om 9.15 uur bij de OLV kerk aan de Gregoriuslaan 8 in Bilthoven, de wandeling start om 9.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Opgeven kan via de mail: secretariaatolvbilthoven@gmail.com. De tocht wordt begeleid door Joke Litjens.