FC De Bilt verliest in slotfase

In de uitwedstrijd van FC De Bilt tegen IJFC (IJsselstein) wist FC De Bilt in de slotfase twee keer te scoren; in de return op stille zaterdag in De Bilt trokken de IJsselsteiners aan het langste eind.

Het was aangenaam langs het veld, waar twee attractieve ploegen hun wedstrijd onder leiding van oud- betaald voetbal arbiter Roelof Luinge speelden. Het werd een uiterst boeiende wedstrijd en dat het bij rust nog 0-0 stond was een wonder. Zowel IJFC als FC De Bilt kregen diverse kansen, maar de bal raakte het aluminium, de keeper redde uitstekend of de aanvaller was niet scherp genoeg; genoeg om van te genieten, zelfs zonder doelpunten.

Beslissing
In de tweede helft gingen de teams door waar zij gebleven waren: leuk voetballen en veel kansen missen. Het was een wedstrijd, die door beide ploegen beslist kon worden en de openingsgoal zou ongetwijfeld ook de beslissende zijn. In de 87e minuut kwam die beslissende treffer van de voet van IJFC. De gastheren (FC De Bilt) probeerden in de laatste minuten nog de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet; ook niet in de blessuretijd en IJFC aanvaardde de terugreis met drie punten in de tas.