Aan het spellenfestival bij Jagtlust wordt altijd veel plezier beleefd.
Aan het spellenfestival bij Jagtlust wordt altijd veel plezier beleefd. Foto: Guus Geebel 2017

Hoge nood Oranjecomité De Bilt-Bilthoven

Algemeen Algemeen

Het water staat het bestuur van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven aan de lippen. Een aantal bestuursleden heeft besloten met hun bestuurswerk voor het Oranjecomité te stoppen; sommigen maakten tussen de 7 en 20 jaar deel uit van het bestuur en vinden dat zij zich genoeg voor de Biltse gemeenschap hebben ingezet.

Maar dit stelt het huidige bestuur (bestaande uit 3 DB-leden) wel voor de nodige problemen. Indien zich geen nieuwe bestuursleden aanmelden komt zelfs het voortbestaan van het Oranjecomité in gevaar. Dat mag natuurlijk na ruim 110 jaar niet gebeuren. Het bestuur is daarom naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden man of vrouw maakt niet uit. Ook de leeftijd speelt geen rol als men maar enthousiast wilt meehelpen om van Koningsdag een geweldig feest te maken.

Functie
Wat houdt zo bestuursfunctie nu eigenlijk in. Er wordt in de periode van september t/m maart in principe één keer per maand vergaderd. Heb je leuke en nieuwe ideeën dan kun je die binnen het bestuur kwijt. Begin april wordt er een oranjekatern vervaardigd welke als los katern in de Vierklank wordt verspreid. Tot op heden worden er volgens een vast patroon activiteiten georganiseerd beginnende met een bingoavond. Hier moeten natuurlijk prijzen voor worden gekocht of beschikbaar gesteld door sponsors. Feestavond in de Opstandingskerk voor leden en niet leden. Aantrekken van ensembles, koren of andere muziekgroepen.

Regelen
Koningsdag start gewoonlijk met de Kindervrijmarkt op de Hessenweg. Daarbij komt het regelen van verkeerregelaars, toezicht houden op een rustig verloop van de markt. Vergunningen aanvragen voor alle activiteiten, zoals voor het Spellenfestival bij Jagtlust. Toezicht houden bij de diverse spellen; naast de hulp veel schoolkinderen uit groep 8 hebben wij extra vrijwilligers nodig. Na afloop moet alles ook weer opgeruimd worden en opgeborgen in de eigen loods. Natuurlijk ook het regelen van de catering voor alle medewerkenden; dat kan niet met 3 DB-leden alleen.

Meemaken
Wilt u eens meemaken wat er echt gebeurt tijdens Koningsdag. Meld u dan geheel vrijblijvend aan de komende Koningsdag mee te lopen en tevens wat hand- en spandiensten te verrichten; dat kan via het emailadres: info@oranjecomite-debilt-bilthoven.nl t.a.v. secretaris Jan Meeuwsen. Tevens vindt u het gehele programma op- en rondom Koningsdag op www.oranjecomite-debilt-bilthoven.nl .          (Jan Meeuwsen, secretaris)

!