Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

Natuurmonumenten in het Noorderpark

De gemeente De Bilt maakt deel uit van het Noorderpark. In het westelijke deel liggen de Tienhovense plassen met de wipwatermolen De Trouwe Wachter, het trilveengebied met zijn bijzondere flora en fauna en de eeuwenoude eendenkooi aan de Kanaaldijk tussen Hollandsche Rading en Tienhoven, met vanginstallatie, kooikershuisje en kooibos.

Gidsen van Natuurmonumenten geven regelmatig informatie over het trilveengebied en houden vrij toegankelijke en gratis rondleidingen in de eendenkooi. Vooraf aanmelden is niet nodig: een vrijwillige bijdrage voor de restauratie van de eendenkooi is wel bijzonder welkom.

De rondleidingen in de eendenkooi starten halfweg de Kanaaldijk (fiets- en wandelpad gelegen tussen Tienhoven en Hollandsche Rading; te bereiken vanuit Tienhoven via de Dwarsdijk en vanuit Hollandsche Rading via het verlengde van de Graaf Floris V weg. De gidsen zijn aanwezig van 12.15 tot circa 15.30 uur op zaterdag 1 april (1e Paasdag), 2 april (2e Paasdag), 28 april, 29 april, 10 mei (Hemelvaartsdag) 26 mei, 27 mei, 23 juni en 24 juni.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Niels Schouten, de terreinbeheerder van Natuurmonumenten. Telefoon 06 54295204.

e-mail: n.schouten@natuurmonumenten.n

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>