Logo vierklank.nl
 Geconcentreerd en met veel plezier werken de kinderen aan de paastaart. Iedereen wil graag een mooie taart mee naar huis nemen aan het eind van de les.
Geconcentreerd en met veel plezier werken de kinderen aan de paastaart. Iedereen wil graag een mooie taart mee naar huis nemen aan het eind van de les.
Jeugd

Bakpret voor kinderen

Met de opdracht om een taart van biscuitdeeg te vullen en te bekleden met fondant gingen 11 kinderen 23 maart aan de slag. Aan het eind van de middag ging iedereen met een mooie paastaart naar huis. Bakpret Maartensdijk bestaat sinds 2015 en wordt gefaciliteerd door MENS De Bilt. Doel is kinderen enthousiast te maken voor het bakken.

door Kees Diepeveen

In het pand van Sojos in Maartensdijk wordt aan groepen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar lesgegeven. Onder leiding van de bakvrouwen Brigitte van der Heijden en Bianca Kerkhof maken de kinderen gedurende acht lessen vier keer iets hartigs en vier keer iets zoets; bijvoorbeeld hartige taart, pizza, apfelstrudel, m&m koekjes, toetjes en bananenbrood. Aan het einde van de les nemen de kinderen hun baksels mee naar huis om hun familie te verwennen.

Paastaart
Brigitte van der Heijden: 'Bianca en ik zorgen dat de recepten klaar liggen waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Zo leren zij zelfstandig werken. Wij sturen bij waar nodig. De groepen kunnen niet groter zijn dan acht kinderen. Dat is de maximale capaciteit aan ovenruimte die we hebben'. Spelenderwijs leren de kinderen goed lezen, rekenen, begrijpend lezen en samenwerken. Omdat het bijna Pasen is was de opdracht voor deze week het maken van een paastaart. Brigitte: 'Dat is best veel werk en daarom doen we het meeste voorbereidende werk thuis. De kinderen bekleden tijdens de les de taarten en kunnen deze dan kant en klaar mee naar huis nemen. Gelukkig worden we ondersteund door drie hulpbakkers: de 14 jarige Anna Kerkhof, de 13 jarige Menno Kant en de 11 jarige Eline van der Heijden'.

Altijd lekker
Dat de kinderen enthousiast zijn blijkt wel uit de vrolijke gezichten en de reacties. Senna: 'Ik vind het leuk om te weten hoe je het doet, we maken elke week weer andere leuke dingen en het is altijd lekker wat we maken. Wat je niet lekker vindt doe je er niet in'. Zo denkt Tonia er ook over: 'Elke keer weer nieuwe baksels en meestal is het lekker en neem ik het graag mee naar huis'. Volgens Brigitte en Bianca zijn dit de reacties die het zo leuk maken om dit met de kinderen te doen.

Twee maal per jaar worden groepjes van maximaal acht kinderen opgestart door Bakpret Maartensdijk. In de maanden maart/april en een periode na de grote vakantie. Aanmelden kan via: bakpretmaartensdijk@gmail.com of via de site van Mens De Bilt.  

Meer berichten