Achilles loopt te vroeg in de bij de vrije bal die uiteindelijk een strafworp oplevert.

DOS speelt gelijk tegen koploper

DOS begon matig aan het duel tegen koploper Achilles. In de Haagse Sportcampus sleepten de Westbroekers uiteindelijk een verdiend punt uit het vuur.

Er was deze wedstrijd een basisplaats voor Frank Dijkstra die terug kan kijken op een verdienstelijke partij. In de thuiswedstrijd tegen DOS scoorden de dames van Achilles maar liefst 16 keer.

Fel
Achilles ging fel van start, waar DOS met name aanvallend niet goed begon aan de wedstrijd. De ploeg had moeite om onder de verdedigende druk van Achilles uit te komen, wat veel passfouten en verkeerde keuzes met zich meebracht. Slechts één doelpunt in vijftien minuten korfbal zegt voldoende. Een time-out en enkele tactische omzettingen waren nodig om DOS weer op het goede spoor te krijgen. Bij een 5-1 achterstand stroopten de Westbroekers de mouwen en gaven zo partij aan het fysieke spel van de thuisclub. Tien minuten later had DOS de aansluiting gevonden bij een 7-6 ruststand.

Spannend
Na rust was het toch weer Achilles, dat de voorsprong vergrootte tot 9-6. Coach Andreas van Grootheest bracht toen Tim Nap in de aanval, waardoor DOS daar meer schotkracht kreeg. Bij 13-13 halverwege de tweede helft kwam DOS voor de eerste keer langszij en leek de wedstrijd definitief te gaan keren. Bij 14-16 pakte DOS een voorsprong met nog negen minuten te spelen. Het werden erg spannende minuten. Vier minuten voor tijd had DOS bij 16-18 nog steeds een twee punten voorsprong, maar net op dat moment miste DOS een aantal kansen om te scoren. Achilles kwam langszij en in de voorlaatste minuut leek de overwinning in Den Haag te blijven. In de allerlaatste minuut scoorde DOS uit een strafworp de 19-19 en behoudt door dit resultaat een punt achterstand op koploper Achilles, maar stijgt wel naar een gedeelde tweede plek.

Zaterdag speelt DOS thuis tegen KVA. De wedstrijd in De Vierstee begint om 20.45 uur.