Irene MA1 geeft visitekaartje af

Voor de start van de competitie werden er drie teams als favoriet gezien voor de titel in de topklasse van de Regio West. Compaen uit Oostzaan, Taurus uit Houten en het Bilthovense Irene. Maar na twee competitieronden heeft Irene al duidelijk gemaakt wie er dit seizoen de te kloppen ploeg is.

Nadat vorige week Taurus kansloos werd gelaten was deze week Compaen slachtoffer van de Bilthovense dadendrang. Maar zo gemakkelijk als de 4-0 uitslag doet vermoeden, ging het de eerste set niet. Compaen ging overtuigend van start en Irene had moeite met de aanvalskracht van het Oostzaanse team. Halverwege de eerste set kantelde het spelbeeld, Compaen kreeg steeds meer moeite met de tactische opslagen van Irene, de kansen die daardoor ontstonden overtuigend af maakte. Na de 25-20 setwinst had Irene geen compassie meer met het Noord-Hollandse team. Met 25-12, 25-9 en 25-22 pakte Irene de volgende drie sets en daarmee de 4-0 overwinning. Na twee wedstrijden staat Irene zonder puntverlies aan de leiding.

Zaterdag, 27 januari om 09.30 uur ontvangt Irene het laaggeplaatste Haaglanden in de Kees Boekehal.             (Michel Everaert)